Paspoort met verklaring van verlies of diefstal

Let op!Let op! Van 29 juli 12.00 uur t/m 1 augustus is het niet mogelijk (spoed) aanvragen voor identiteitsbewijzen en paspoorten aan te vragen.

Op maandag 2 augustus wordt een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Hierdoor kunt u vanaf donderdag 29 juli 12.00 uur t/m 1 augustus geen aanvraag of spoedaanvraag voor een paspoort of Nederlandse identiteitskaart doen. Houd hier rekening mee en plan op tijd een afspraak voor een andere datum.

Het ophalen van al eerder aangevraagde identiteitskaarten en paspoorten is in deze periode wel mogelijk.

U hoeft geen aangifte meer te doen van vermissing bij de politie. U doet meteen aangifte van uw verloren of gestolen identiteitsbewijs bij de gemeente. Vraagt u een nieuw paspoort aan, maak online een afspraak.

Vraagt u geen nieuw paspoort aan, dan moet u het formulier verklaring vermissing reisdocument invullen. U heeft hiervoor uw DigiD nodig. Dit formulier en meer informatie vindt u op de pagina vermissing reisdocument.

Een paspoort moet persoonlijk aangevraagd worden, dit geldt ook voor minderjarigen.
Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig, een paspoort voor kinderen tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

Aanvraag paspoort met verklaring van verlies of diefstal

Meenemen

  • Alle reisdocumenten (paspoort, identiteitskaart) die in uw bezit zijn, ook als deze zijn verlopen
  • Een goed gelijkende pasfoto. Let u op de eisen. U kunt vooraf aan uw afspraak ook een pasfoto maken in het gemeentehuis. Een pasfoto maken in het gemeentehuis is mogelijk vanaf een lengte van 1.50 m. Het pasfotohokje is niet geschikt voor mensen met een zeer lichte haarkleur. Maakt u gebruik van het pasfotohokje? Kom dan 10 minuten eerder dan uw afspraak naar het gemeentehuis.
  • Een bankpas. Voor uw en onze veiligheid kunt u aan de balie uitsluitend pinnen
  • Kinderen jonger dan 18 jaar moeten schriftelijke toestemming meenemen van beide ouders of van degene die het gezag heeft. Dit formulier moet volledig ingevuld en ondertekend meegenomen worden samen met een origineel identiteitsbewijs (of een kopie daarvan) van beide ouders of van degene die het gezag heeft

Prijs

Kosten paspoort
Product Prijs  Geldigheidsduur
Paspoort vanaf 18 jaar € 74,75 10 jaar geldig
Paspoort tot 18 jaar € 56,55 5 jaar geldig
Spoedtoeslag € 50,90  

Valse meldingen

Valse meldingen worden streng aangepakt.
Bij vermoeden van misbruik verwijzen we de aanvrager door naar de politie voor nader onderzoek.

Afspraak

Wij werken uitsluitend op afspraak. Plan uw afspraak via onze website in of bel naar 14 0418.

Spoedaanvraag

Heeft u uw paspoort snel nodig, dan kunt u een spoedaanvraag doen.
Als u het paspoort vóór 12:30 uur aanvraagt, kan het document de volgende werkdag worden opgehaald. De gemeente kan niet garanderen dat uw paspoort de volgende dag geleverd is. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra.

Reizen met kinderen

Reist u met uw kind/kinderen naar het buitenland? En heeft u een andere achternaam? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. Bij de paspoortcontrole moet u met een toestemmingsformulier aantonen dat u de vader of moeder bent of het ouderlijk gezag heeft. Meer informatie over ‘reizen met kinderen’ vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Heeft de Brexit gevolgen voor mijn Nederlandse Identiteitskaart?

Lees hier meer informatie op de website van Rijksoverheid