Lees pagina voor

Aanvragen Koninklijke onderscheiding

Een lintje, ofwel Koninklijke Onderscheiding, is een blijk van waardering van koning Willem-Alexander voor een persoon die zich al minimaal 15 jaar inzet voor de samenleving. Dit kan bijvoorbeeld een vrijwilliger bij een vereniging zijn, iemand die actief is bij een maatschappelijke organisatie of iemand die hulp biedt bij een zorginstelling.

Kent u iemand die bijzonder werk verricht en vindt u dat deze persoon een Koninklijke Onderscheiding verdient? Vraag dan een lintje aan en bedank hem of haar op een bijzondere manier voor alle verdiensten.

Lintje voor inwoner 

Inwoners van Maasdriel die al minimaal 15 tot 20 jaar, gedurende minimaal 8 uur per week, belangeloos inzetten voor de samenleving (bijvoorbeeld op maatschappelijk, economisch, sociaal, cultureel of sportief terrein) kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding.

Lintjesregen

Koninklijke onderscheidingen worden elk jaar in april uitgereikt tijdens de lintjesregen. Een uitreiking kan ook bij een bijzondere gelegenheid in de loop van het jaar (bijvoorbeeld bij een jubileum of bij het neerleggen van een functie).

Aanvragen

Aanvragen voor de lintjesregen moeten uiterlijk op 1 juli in het jaar voorafgaand aan de lintjesregen binnen zijn. Voor een bijzondere gelegenheid moeten aanvragen ten minste 6 maanden vóór de eventuele datum van uitreiking worden ingediend.

Kent u iemand die een lintje verdient?

Vul dan het formulier (Deze link gaat naar een externe website) om iemand voor te dragen in of neem contact op met de bestuurssecretaresse. Telefoon: 14 0418 of via info@maasdriel.nl 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Koninklijke onderscheidingen? Kijk dan op www.lintjes.nl (Deze link gaat naar een externe website)