Werk en uitkering

De gemeente werkt volgens de Participatiewet. Het doel van de Participatiewet is om meer mensen aan het werk te krijgen. Ook mensen met een arbeidsbeperking en mensen die langdurig werkloos zijn. Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente bovendien financiële regelingen.

Ondersteuning bij het vinden van werk 

Zit u (tijdelijk) zonder werk? Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk weer aan de slag. Werkzaak Rivierenland kan u ondersteunen in de begeleiding naar werk.
Sinds 1 januari 2016 regelt Werkzaak voor Maasdriel en acht andere gemeenten in Rivierenland, UWV, LANDER werk & participatie en het Werkgevers Adviespunt Rivierenland (WAPR) zaken op het gebied van werk en inkomen. Werkzaak Rivierenland is de verbindende schakel tussen vraag en aanbod van werk en heeft toegang tot het grootste aanbod van middelbaar en laaggeschoold personeel uit de regio Rivierenland.

Kijk ook eens op Werkzaak Rivierenland en UWV.

Hoe regel ik een bijstandsuitkering?

Heeft u geen werk en te weinig inkomen (of spaargeld) om van te leven samen met uw eventuele partner? Dan kunt u in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Werkzaak Rivierenland regelt alles rond uitkeringen.

Ondersteuning op het gebied van inkomen

Voor een aantal zaken gaat u naar de gemeente. De gemeente heeft regelingen om u financieel te ondersteunen als u een laag inkomen heeft: