Lees pagina voor

Hulp bij eenzaamheid

Iedereen is weleens eenzaam of voelt zich alleen. Maar als je je altijd eenzaam voelt en je weinig tot geen contact hebt met anderen, wat kun je dan doen? Of ken je juist iemand die eenzaam is en maak je zorgen om die persoon? Wij proberen op verschillende manieren eenzaamheid onder inwoners tegen te gaan. Vanaf nu kun je ook hulp inschakelen of een signaal afgeven via het Signaalpunt tegen Eenzaamheid Bommelerwaard.

Signaalpunt tegen Eenzaamheid voor iedereen

Het signaalpunt is voor iedereen die zich zorgen maakt over eenzame inwoners. Eenzame mensen vinden het vaak moeilijk om zelf iets te ondernemen. Het is fijn als iemand hen daarbij wil helpen. Wij kunnen iets voor deze mensen betekenen, als we weten om wie het gaat. Daarom hebben wij jouw hulp nodig. Dus ben je een professional, leraar, familielid, buur en/ of een ondernemer zoals een kapper, een bank, opticien of postbezorger en maak je je zorgen om iemand? Geef het door via SignaalPunt Bommelerwaard. En ook als jij je eenzaam voelt kun je hier een signaal afgeven.

En dan?

Via SignaalPunt Bommelerwaard (Deze link gaat naar een externe website) kom je op de website van Welzijn Bommelerwaard. Hier geef je aan of het signaal voor jezelf is of voor iemand anders. Een medewerker van Welzijn Bommelerwaard pakt jouw signaal op en zorgt ervoor dat het binnen 5 werkdagen wordt opgepakt. Elke zorg, elk signaal nemen we serieus.

Wil je liever bellen? Neem dan contact op met Welzijn Bommelerwaard (Deze link gaat naar een externe website) via 0418-634231.

Wat kun je nog meer doen?

Wil je graag deelnemen aan activiteiten of met iemand praten, maar weet je niet wat er allemaal te doen is? Kijk eens op OnsMaasdriel.nl (Deze link gaat naar een externe website). In de Bommelerwaard zijn veel ontmoetingsplekken. Bijna elk dorp in gemeente Maasdriel heeft een dorpshuis dan wel multifunctioneel centrum. Er zijn organisaties waar je welkom bent om mee te doen aan een activiteit of voor een kopje koffie en/ of een praatje.
Heb je een vraag over eenzaamheid? Kom eens langs bij het Adviesplein Maasdriel of neem contact op met een ouderenadviseur van Welzijn Bommelerwaard (Deze link gaat naar een externe website). Zij luisteren en denken graag met je mee.

De landelijke campagne Eén tegen Eenzaamheid maakt duidelijk dat een klein gebaar een groot verschil kan maken. Op deze website (Deze link gaat naar een externe website) lees je meer over het herkennen van eenzaamheid en op welke manier je iemand kunt steunen.