Uw privacy rechten

In de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet politiegegevens (Wpg) staan de rechten die u hebt in het kader van privacywetgeving. Hier leest u meer over uw rechten in relatie tot de verwerking van uw persoonsgegevens door gemeente Maasdriel of de Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard.

Ik wil mijn persoonsgegevens inzien

U kunt de gemeente vragen of de gemeente persoonsgegevens van u verwerkt. Als dit zo is, dan mag u deze persoonsgegevens inzien. Ook krijgt u informatie over waarom de gemeente uw persoonsgegevens gebruikt. Hoe lang de verwachte bewaartermijn is. Waar de persoonsgegevens vandaan komen en met welke partijen de gemeente deze persoonsgegevens deelt.

Wilt u een verzoek indienen tot inzage van uw persoonsgegevens? Doe dan via onderstaande knop een inzage verzoek. 

Verzoek tot inzage persoonsgegevens

Ik wil mijn persoonsgegevens laten corrigeren

Vindt u dat de persoonsgegevens die de gemeente van u verwerkt niet juist of onvolledig zijn? Vraag dan de gemeente om uw persoonsgegevens aan te laten passen of aan te laten vullen.

Wilt u een verzoek indienen om uw gegevens aan te laten passen of aan te laten vullen? Stuur dan een correctieverzoek via de knop hieronder. 

Verzoek tot correctie persoonsgegevens

Zijn dit persoonsgegevens die de gemeente in het kader van de Basisregistratie Personen (BRP) verwerkt dan kunt u een correctieverzoek indienen.

Ik wil mijn persoonsgegevens laten verwijderen

Vindt u dat uw persoonsgegevens niet meer nodig voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld of verder worden verwerkt? Of vindt u dat uw persoonsgegevens in strijd met de wet worden verwerkt? Dan kunt u de gemeente vragen om uw persoonsgegevens te verwijderen.

Verzoek tot verwijdering persoonsgegevens

Ik wil bezwaar maken tegen de verwerking van mijn persoonsgegevens

U kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door de gemeente wanneer de gemeente deze verwerking gebaseerd heeft op:

  • De grondslag gerechtvaardigd belang
  • De grondslag noodzakelijk voor de uitvoering van een taak van algemeen belang of de uitoefening van openbaar gezag
  • Uw persoonsgegevens worden verwerkt in een proces door middel van geautomatiseerde besluitvorming

Verzoek om bezwaar te maken tegen de verwerking van mijn persoonsgegevens

Ik wil de verwerking van mijn persoonsgegevens beperken

U kunt de gemeente vragen de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken indien u van mening bent dat de persoonsgegevens onjuist zijn, niet meer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld of in strijd met de wet worden verwerkt.

Verzoek om verwerking van mijn persoonsgegevens te beperken

Ik wil mijn persoonsgegevens meenemen

U kunt de gemeente vragen om uw persoonsgegevens beschikbaar te stellen wanneer de verwerking is gebaseerd op de grondslag toestemming of uitvoering van een overeenkomst wanneer de verwerking via automatische methoden worden uitgevoerd.

Verzoek om persoonsgegevens mee te nemen

Hoe kunt u een verzoek indienen?

U kunt bovenstaande verzoeken digitaal indienen via de buttons. Ook kunt u het Aanvraagformulier aanpassen persoonsgegevens (PDF, 50.7 kB) downloaden, invullen en afgeven op het gemeentekantoor. Wanneer u geen gebruik maakt van DigiD dan vragen wij u om uzelf op een andere manier te identificeren. Bijvoorbeeld door naar het gemeentekantoor te komen met uw ID bewijs of paspoort.

Afhandeling van uw verzoek

U kunt bovenstaande verzoeken digitaal indienen via bovenstaande buttons. U krijgt binnen 1 maand een reactie op uw verzoek. Wanneer het om een complex verzoek gaat, kunnen wij  deze periode verlengen met maximaal 2 maanden. Wij stellen u hiervan tijdig op de hoogte.

Meer informatie of vragen

Hebt u verdere vragen met betrekking tot uw privacy rechten neem dan contact op met de privacy officer of functionaris gegevensbescherming van de gemeente. Mail naar privacy@bommelerwaard.nl of bel telefoonnummer 14 0418.

Wilt u meer informatie over de privacy rechten die u heeft in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming? Kijk dan op autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten.