Lees pagina voor

Subsidies en leningen

Bent u eigenaar én bewoner van uw woning? Er zijn verschillende subsidies en leningen beschikbaar voor het verduurzamen van uw woning. Het Energieloket Maasdriel (Deze link gaat naar een externe website)kan u adviseren. Bij dit informatiepunt krijgen huiseigenaren gratis advies van een onafhankelijke energieadviseur over energie besparen en het opwekken van energie rond de eigen woning. Maar ook tips voor het aanvragen en beoordelen van de verschillende offertes, subsidies en financieringen. 

Voorbeelden van leningen/subsidies

ISDE

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) (Deze link gaat naar een externe website) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. 

Stimuleringslening Toekomstbestendig Wonen

Woont u in een eigen koopwoning? Dan kunt u tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om uw woning toekomstbestendig te maken. U kunt hiermee bijvoorbeeld uw woning isoleren, uw badkamer op de begane grond plaatsen of asbest verwijderen. De provincie Gelderland en wij willen zo positief bijdragen aan het verduurzamen en het levensloopbestendig maken van woningen en het verwijderen van asbest.
Onze gemeenteraad stelde dit vast met de Verordening Toekomstbestendig Wonen Lening (Deze link gaat naar een externe website).

Met de lening is het mogelijk investeringen te doen voor:

Voor alle leningen geldt dat er minimaal één energiemaatregel toegepast moet worden. Er zijn verschillende soorten leningen. Welke leningsvorm voor u het beste is hangt af van uw situatie. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van een lening op 'toekomstigbestendig wonen lening'

Nationaal Warmtefonds

​Is uw (gezamenlijk) verzamelinkomen lager dan € 45.014,- bruto dan is de energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds mogelijk een goede optie voor u. Vanaf 1 november kunt u dan namelijk een lening ontvangen waarbij het rentepercentage 0 % is. Op de website van het Nationaal Warmtefonds (Deze link gaat naar een externe website) kunt u hier meer over lezen. .

Het nationaal warmtefonds (Deze link gaat naar een externe website) biedt ook uitkomst voor ouderen die een lening willen afsluiten voor verduurzaming van de woning.

Verenigingen van Eigenaren kunnen ook voor leningen terecht bij het Nationaal Warmtefonds (Deze link gaat naar een externe website).

Duurzaamheidsscan

Door de Subsidieregeling Duurzaamheidsscan voor Maatschappelijke organisaties is het mogelijk voor verenigingen en stichtingen om 75% subsidie (tot een maximum van € 750,-) te ontvangen voor het uitvoeren van een energiescan van accommodaties in Maasdriel.

Met een dergelijke scan krijgt u als organisatie inzicht in de potentiële besparingen en in welke maatregelen het meeste rendement opleveren.

Meer informatie?

Lees de volledige subsidieregeling (Deze link gaat naar een externe website) en download het aanvraagformulier.