Lees pagina voor

Toekomstbestendig wonen lening

Hebt u een eigen koopwoning? Dan kunt u tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om uw woning toekomstbestendig te maken. Dit zijn maatregelen die ervoor zorgen dat u hier zo lang mogelijk kunt blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van uw woning, de badkamer op de begane grond te plaatsen of asbest te verwijderen.

De gemeenteraad stelde dit vast met de Verordening Toekomstbestendig Wonen Lening (Deze link gaat naar een externe website).

Wat u kunt doen met deze lening

Met de lening is het mogelijk investeringen te doen voor:

Voor alle leningen geldt dat er minimaal één energiemaatregel toegepast moet worden.

Lening aanvragen

Het aanvragen van een lening gaat in verschillende stappen. 

Aanvragen lening toekomstbestendig wonen (Deze link gaat naar een externe website)

Verschillende soorten leningen passend bij uw situatie

De toekomstbestendig wonen lening bestaat uit vier verschillende leenvormen. Welke leningsvorm voor u het beste is hangt af van uw situatie. Hieronder staan de verschillende leenvormen met de belangrijkste kenmerken. De vermelde rentepercentages en bedragen hebben peildatum 2019. Deze kunnen wijzigen.

Consumptieve lening

Hypothecaire lening algemeen

Verzilverlening (Hypothecair)

Maatwerklening (Hypothecaire lening)

Financiering

De Toekomstbestendig wonen lening wordt gefinancierd uit een zogenaamd revolverend fonds. In een revolverend fonds komt het uitgeleende geld weer terug zodat het opnieuw beschikbaar komt voor nieuwe leningen. De provincie Gelderland en de gemeente stellen ieder 50% van de lening beschikbaar. Leningen worden verstrekt zolang er voldoende budget in het fonds aanwezig is.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met team Ruimtelijke Ontwikkeling via 14 0418.