Lees pagina voor

Vreemdelingen- en vluchtelingenpaspoort

Een vreemdelingen- en vluchtelingenpaspoort vraagt u op afspraak aan bij de gemeente. U kunt uw paspoort 5 werkdagen na de aanvraag persoonlijk, zonder afspraak ophalen. U betaalt het paspoort bij de aanvraag.

Meenemen

  • Alle reisdocumenten (paspoort, identiteitskaart) die in uw bezit zijn, ook als deze zijn verlopen;
  • Uw geldige verblijfsvergunning;
  • Een goed gelijkende pasfoto. Let u op de eisen. U kunt vooraf aan uw afspraak ook een pasfoto maken in het gemeentehuis. Een pasfoto maken in het gemeentehuis is mogelijk vanaf een lengte van 1.50 m. Het pasfotohokje is niet geschikt voor mensen met een zeer lichte haarkleur. Maakt u gebruik van het pasfotohokje? Kom dan 10 minuten eerder dan uw afspraak naar het gemeentehuis;
  • Een bankpas. Voor uw en onze veiligheid kunt u aan de balie uitsluitend pinnen;
  • Kinderen jonger dan 18 jaar moeten schriftelijke toestemming meenemen van beide ouders of van degene die het gezag heeft. Dit kan online via de blauwe button ‘indienen toestemmingsformulier’ hieronder. Wij hebben de toestemming dan meteen beschikbaar bij uw afspraak. 
    Hebt u geen DigiD? Gebruik dan de Verklaring afgifte reisdocument minderjarigen en neem deze geprint en ondertekend mee naar de afspraak samen met een  origineel identiteitsbewijs van beide ouders of van degene die het gezag heeft.

Indienen toestemmingsformulier (Deze link gaat naar een externe website)

Kosten

De kosten zijn € 63,42
Dit paspoort is maximaal 5 jaar geldig.