Lees pagina voor

Rijbewijs met verklaring van verlies of diefstal

Is uw rijbewijs kwijt of gestolen? Meld dit dan op de website van de RDW (Deze link gaat naar een externe website).
Op ons gemeentehuis laat u ook een verklaring van verlies of diefstal opmaken. Dit doet u tijdens het aanvragen van een nieuw rijbewijs. Maak online een afspraak 'aanvraag rijbewijs met verklaring van verlies of diefstal' via de blauwe knop hieronder. U kunt uw rijbewijs 5 werkdagen na de aanvraag persoonlijk ophalen. U betaalt de kosten bij de aanvraag.

Valse meldingen pakken we streng aan. Bij vermoeden van misbruik verwijzen we de aanvrager door naar de politie voor nader onderzoek.

Vraagt u geen nieuw rijbewijs aan, meld uw rijbewijs ook dan als vermist via de RDW (Deze link gaat naar een externe website). U heeft hiervoor uw DigiD nodig. 

Meenemen

  • Een paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument
  • Een goed gelijkende pasfoto, niet ouder dan 6 maanden. Let u op de eisen. U kunt vooraf aan uw afspraak ook een pasfoto maken in het gemeentehuis. Een pasfoto maken in het gemeentehuis is mogelijk vanaf een lengte van 1.50 m. Het pasfotohokje is niet geschikt voor mensen met een zeer lichte haarkleur, ook niet voor mensen met een fysieke beperking bij het opstaan of draaien. Maakt u gebruik van het pasfotohokje? Kom dan 10 minuten eerder dan uw afspraak naar het gemeentehuis.
  • Een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag. Voor uw en onze veiligheid kunt u aan de balie uitsluitend pinnen

Valse meldingen

  • Valse meldingen worden streng aangepakt; bij vermoeden van misbruik verwijzen we de aanvrager door naar de politie voor nader onderzoek.

Kosten

Kosten rijbewijs 
Product Prijs 
Rijbewijs € 48,15
Toeslag bij spoed € 34,10

Gezondheidsverklaring

In een aantal gevallen hebt u een verklaring van rijgeschiktheid nodig. Bijvoorbeeld als u 75 jaar of ouder bent, een beperking hebt die van invloed is op uw rijvaardigheid of als u een rijbewijs aanvraagt voor een extra categorie (vrachtwagen of bus of motor). Dit heet een gezondheidsverklaring. Deze is ook nodig voor het afleggen van het praktijkexamen voor het rijbewijs A, B, BE of T. Een gezondheidsverklaring kunt u ook digitaal aanvragen bij het CBR (Deze link gaat naar een externe website).

Vanaf 1-1-2022 is het alleen nog mogelijk om de gezondheidsverklaring 75+ aan de informatiebalie te kopen. De gezondheidsverklaring rijbewijs en groot rijbewijs moeten vanaf die datum online via de CBR.

Afspraak

Wij werken uitsluitend op afspraak. Plan uw afspraak via onze website in of bel naar 14 0418.

Spoedprocedure

Hebt u uw rijbewijs snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u het rijbewijs voor 12:30 uur aanvraagt, kunt u het meestal de volgende werkdag vanaf 09:00 uur afhalen. Is de spoedaanvraag na 12:30 uur gedaan, dan kunt u het rijbewijs na 2 werkdagen ophalen. De gemeente kan niet garanderen dat uw rijbewijs de volgende dag geleverd is. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra. 

Rijbewijs voor jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar mogen alleen rijden onder begeleiding van een coach. U moet minimaal 1 en mag maximaal 5 coaches laten registreren. De begeleiders ontvangen een begeleiderspas. Deze pas vraagt u aan bij de RDW (Deze link gaat naar een externe website).