Lees pagina voor

Gezondheidsverklaring rijbewijs

Stopzetten papieren gezondheidsverklaring (GV) voor rijbewijs en groot rijbewijs via gemeenten

Papieren gezondheidsverklaringen (GV) voor rijbewijs en groot rijbewijs zijn zodra de voorraad op is niet meer te koop bij de gemeente. De reden hiervoor is dat het gebruik van de papieren GV flink is teruggelopen.

Inwoners die een gezondheidsverklaringen voor het rijbewijs of het groot rijbewijs nodig hebben, kunnen de gezondheidsverklaringen digitaal invullen via Mijn CBR (Deze link gaat naar een externe website). Het voordeel van digitaal indienen is dat het sneller gaat dan de papieren aanvraag. Daarnaast kunnen inwoners die digitaal de gezondheidsverklaring indienen op Mijn CBR de status van de aanvraag op elk moment bekijken.

Inwoners die niet de mogelijkheid hebben om de Gezondheidsverklaring digitaal in te vullen, kunnen een papieren Gezondheidsverklaring bestellen. De bestelmogelijkheden voor papier zijn:

Gezondheidsverklaringen 75+

In 2024 blijft het wel mogelijk om een papieren Gezondheidsverklaringen voor 75+ te kopen in het gemeentehuis.

Wanneer is een gezondheidsverklaring nodig?

Aanvragen via CBR

U kunt digitaal een gezondheidsverklaring aanvragen (Deze link gaat naar een externe website) bij het CBR.
Wilt u toch liever uw eigen gezondheidsverklaring als papieren formulier kopen in het gemeentehuis (zolang de voorraad strekt voor 75- en CDE)? Dit kan tijdens openingstijden zonder afspraak in het gemeentehuis bij de informatiebalie.

Kosten

De kosten voor een gezondheidsverklaring (Deze link gaat naar een externe website) vindt u op de website van het CBR.

Stopzetten papieren GV voor Rijbewijs en Groot Rijbewijs via gemeenten

Het is niet meer mogelijk om een papieren Gezondheidsverklaringen (GV) voor Rijbewijs en Groot Rijbewijs bij de gemeente te kopen. De reden hiervoor is dat het gebruik van de papieren GV flink is teruggelopen.

Burgers die een Gezondheidsverklaringen voor het Rijbewijs of het Groot Rijbewijs nodig hebben, kunnen de Gezondheidsverklaringen digitaal invullen via Mijn CBR (Deze link gaat naar een externe website). Het voordeel van digitaal indienen is dat het sneller gaat dan de papieren aanvraag. Daarnaast kunnen burgers die digitaal de GV indienen op Mijn CBR de status van de aanvraag op elk moment bekijken.

Burgers die niet de mogelijkheid hebben om de Gezondheidsverklaring digitaal in te vullen, kunnen een papieren Gezondheidsverklaring bestellen. De bestelmogelijkheden voor papier zijn:

Gezondheidsverklaringen 75+

In 2024 blijft het wel mogelijk om een papieren Gezondheidsverklaringen voor 75+ te kopen in het gemeentehuis.

Meenemen

Wanneer u in het gemeentehuis een formulier voor uw gezondheidsverklaring komt kopen, moet u het volgende meenemen:

  • Een bankpas. U betaalt meteen bij de aanvraag. Voor uw en onze veiligheid kunt u aan de balie uitsluitend pinnen