Lees pagina voor

Peutertoeslag

Voor elke Bommelerwaardse peuter is er goede en betaalbare opvang! Uw kind kan hiervoor terecht bij verschillende organisaties die peuteropvang aanbieden. Het aanbod varieert per peuteropvang organisatie.

Als uw kind naar de peuteropvang gaat komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Dit kan via de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst of een peutertoeslag via de gemeente.

Werkt of studeert u? Dan kunt u ook voor peuteropvang kinderopvangtoeslag aanvragen. Op de website van de belastingdienst (Deze link gaat naar een externe website) kunt u zien of u recht heeft op kinderopvangtoeslag.

Komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag dan kunt u peutertoeslag aanvragen bij de gemeente. Hiermee kunt u  een deel van de kosten terug krijgen. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.
U kunt peutertoeslag aanvragen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

Online aanvragen peutertoeslag

Online peutertoeslag aanvragen voor inwoners van gemeente Maasdriel (Deze link gaat naar een externe website)

Online peutertoeslag aanvragen voor inwoners van gemeente Zaltbommel (Deze link gaat naar een externe website)

Informatie prijzen kinderopvang

Wat u aan peuteropvang betaalt hangt af van uw situatie en de prijs (het uurtarief) van uw peuteropvang. Meer informatie over de prijs krijgt u van uw kinderopvangorganisatie. 

Meer informatie vindt u in de folder Peutertoeslag in de Bommelerwaard (PDF, 297.4 kB).

Hebt u nog vragen?

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 0418 (Deze link gaat naar een externe website). U kunt uw vraag ook per email sturen naar bb@maasdriel.nl.