Peuteropvangtoeslag

Voor elke Maasdrielse peuter is er goede en betaalbare opvang! Uw kind kan hiervoor terecht bij verschillende organisaties die peuteropvang aanbieden. Het aanbod varieert per peuteropvangorganisatie.

Als uw kind naar de peuteropvang gaat komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Dit kan via de kinderopvangtoeslag via de belastingdienst of een peutertoeslag via de gemeente.

Werkt of studeert u? Dan kunt u ook voor peuteropvang kinderopvangtoeslag aanvragen. Op www.toeslagen.nl kunt u zien of u recht heeft op kinderopvangtoeslag.

Komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag dan kunt u peutertoeslag aanvragen bij de gemeente. Hiermee kunt u  een deel van de kosten terug krijgen. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. U kunt peutertoeslag aanvragen via het aanvraagformulier (PDF, 134.9 kB) als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U heeft geen recht op kinderopvangtoeslag;
  • Uw kind is tussen de 2 - 4 jaar;
  • Uw kind woont in de gemeente Maasdriel;
  • Uw kind gaat naar peuteropvang die geregistreerd is in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK, vanaf 2019 met VVE/voorschoolse educatie-registratie) zie: www.landelijkregisterkinderopvang.nl.

Wat u aan peuteropvang betaalt hangt af van uw situatie en de prijs (het uurtarief) van uw peuteropvang. Meer informatie over de prijs krijgt u van uw kinderopvangorganisatie.

Meer informatie vindt u in de folder  (PDF, 658.5 kB)Peuteropvang in Maasdriel (PDF, 658.5 kB).

Aanvragen

Aanvraagformulier (PDF, 134.9 kB) peutertoeslag