Lees pagina voor

Leerlingenvervoer

Ieder kind heeft recht op onderwijs. Ouders of verzorgers moeten er zelf voor zorgen dat hun kind iedere dag op school komt. Meestal is dat geen probleem; de school ligt op loop- of fietsafstand of is zelfstandig met het openbaar vervoer te bereiken. Voor sommige kinderen is de situatie anders, bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychische handicap hebben. Of omdat ze aangewezen zijn op een speciale school die flink uit de buurt ligt.

Dan kan het vervoer een probleem zijn. In dit soort gevallen is het misschien mogelijk dat u in aanmerking komt voor een bijdrage in de kosten van het vervoer van de gemeente Maasdriel. Deze bijdrage kan een kilometervergoeding zijn voor fiets of auto, een vergoeding voor het openbaar vervoer, of in de vorm van vervoer per taxibus.

Het uitgangspunt is dat kinderen zo zelfstandig mogelijk (eventueel onder begeleiding) naar school reizen.

Meer informatie over leerlingenvervoer

Informatie over leerlingenvervoer kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website)
Verordening leerlingenvervoer van gemeente Maasdriel (Deze link gaat naar een externe website)
Beleidsregels leerlingenvervoer Maasdriel 2023 (Deze link gaat naar een externe website)
VNG Basisnormbedragen leerlingenvervoer schooljaar 2024-2025 (Deze link gaat naar een externe website)
Meer informatie over onafhankelijke cliëntondersteuning
Formulier vervoersverklaring schooljaar 2024-2025 (PDF, 140.2 kB)

Aanvragen en wijzigen leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer aanvragen kan online. U kunt nog leerlingenvervoer aanvragen voor het lopende schooljaar. Aanvragen voor het nieuwe schooljaar kan na half april. Hiervoor hebt u uw DigiD nodig. Hebt u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via digid.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Aanvragen en wijzigen leerlingenvervoer (Deze link gaat naar een externe website)

Persoonlijke Informatie Pagina (PIP)

Heeft u een aanvraag gedaan of heeft u al leerlingenvervoer? Dan kunt u hier de informatie bekijken op de Persoonlijke Informatie Pagina (PIP) van de leerling (Deze link gaat naar een externe website).

Vragen?

Heeft u problemen met de digitale aanvraag? Wij helpen wij u graag op weg.

De medewerker Leerlingenvervoer K. (Karin) Olij is bereikbaar via het algemene nummer 14 0418 en per mail via leerlingenvervoer@maasdriel.nl.