Leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet of niet zelfstandig van en naar school kunnen reizen. Bijvoorbeeld door een ziekte of handicap. De gemeente Maasdriel zorgt dan voor vervoer of u krijgt een vergoeding voor de reiskosten. 

Heeft u gedurende de corona lockdown periode noodopvangvervoer nodig?

Vervoer dat niet afwijkt van regulier schoolvervoer conform schoolgids (geen wijzigingen in school, lestijden, rooster, etc.) kan gewoon door blijven gaan. U kunt hiervoor rechtstreeks contact opnemen met de vervoerder. De vervoerder heeft alleen wel tijd en ruimte nodig om de wijziging door te voeren in de bestaande ritplanning. In sommige gevallen kan er daarom sprake zijn van een verwerkingsperiode van 3 werkdagen. 

Als uw vervoersaanvraag wel afwijkt van het reguliere, dan heeft u toestemming nodig van de gemeente Maasdriel. Dan zal het vervoersbedrijf u ook doorverwijzen naar de gemeente. De wijzigingen ontvangen wij graag schriftelijk. Dit gaat het snelste via de mail leerlingenvervoer@maasdriel.nl maar mag ook altijd via de post.

Aanvragen voor schooljaar 2020-2021

Meer informatie

Informatie over leerlingenvervoer kunt u vinden in het informatieblad (PDF, 89.9 kB) en op de website van de Rijksoverheid.
​Hier kunt u de verordening leerlingenvervoer lezen.

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek leerlingenvervoer

Hier kunt u het klanttevredenheidsonderzoek (PDF, 1013.6 kB) lezen. 

Cliëntenraad leerlingenvervoer

Binnen de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel is een Cliëntenraad actief. Lees meer informatie over de cliëntenraad.

Meer informatie?

Neem contact op met de gemeente.