Inwoners initiatieven

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van ideeën en kleine initiatieven van inwoners die een grote impact hebben voor het dorp om het prettig wonen en leven te versterken.

Bankje in Rossum | Social sofa

Rossumse inwoners streden in 2016 tegen elkaar tijdens het programma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland. Het winnende team speelde voor de aankoop van een bankje. Kunstenares Truus Brands plakte geduldig samen met een aantal vrijwilligers 50.000 gekleurde mozaïek steentjes op de bank.
De social sofa staat sinds eind april te pronken op de Waaldijk.

Minibieb

Marjon Vos had al een kleine minibieb op haar oprit staan. Samen met Daniëlle van Vonderen bedacht ze  om een grotere versie bij de basisschool in Well neer te zetten. Haar vader Evert Vos ging aan de slag. “Dit is zo’n mooi principe,” zegt Daniëlle. ‘’Heb je zin om te lezen? Dan haal je een boek!’’ En omdat de minibieb bij school staat zorgt dit ook voor leesvoer voor de kleintjes. Wil je boeken doneren? Mail naar marjonv80@gmail.com.

Sporthuldiging

In 2016 organiseerde de gemeente de huldiging van alle Maasdrielse sportkampioenen nog zelf. Tijdens dat evenement werd door jeu de boulesvereniging L’Ammerzo toegezegd dat zij de huldiging in 2017 zouden organiseren.

Het evenement was een succes en in 2018 wordt het stokje overgenomen door VVHRC’14 uit Rossum/Hurwenen.

Basketbal en buskruit in Well

Luc van Willegen uit Well staat elke maandagmiddag met een door de gemeente gesponsorde container vol sportattributen klaar om met leerlingen van basisschool De Hoeksteen te sporten. Een uurtje lekker bewegen op het veldje aan de Koetsiersakker; voetbal, hockey en basketbal, maar ook ‘ouderwetse’ spelletjes als buskruit.
Lees meer.

Van dood hout maakt men ‘verrekès’ in Well

De dorpsraad en inwoners van Well bedachten een leuk idee om een nieuwe invulling te geven aan de lege plek die onstaan was na het kappen van diverse dode en oude bomen. Het idee was om iets te laten zien wat er uit een vroeger tijdperk afkomstig is.

De dorpsraad sloeg aan het rondvragen bij de inwoners van Well die het zouden moeten kunnen weten: wat stond er eigenlijk vroeger op de plek van die bomen? Gerrits: ,,Een ‘grientje met verrekès’ luidde het antwoord. Dat bracht hen op het idee om uit dat hout varkens te laten maken. Een stuk of twee drie, plus eentje uit een stuk stam dat nog overeind staat.

Een bijzonder plekje erbij in onze mooie gemeente!

Logo Krachtige Kernen