Lees pagina voor

Inwonersinitiatieven

Hieronder staan ideeën van inwoners waaraan wij met de regeling 'Goed idee, doe er iets mee' een bijdrage hebben geleverd. Kleine en grote initiatieven die een impact hebben op het dorp. Ze versterken het leven in het dorp en maken het wonen prettiger. 

Hebt u een goed idee? Een idee dat betrekking heeft op de leefbaarheid van de dorpen in Maasdriel en wilt u dit idee zelf uitvoeren? Laat het ons dan weten! Lees meer over hoe u subsidie kunt aanvragen.

Muziekconcert in Kerkdriel

Foto concert harmonie

Koninklijke Harmonie Semper Crescendo organiseerde op 28 en 29 oktober een concertweekend. Ze wilden door muziek inwoners samenbrengen. En dat is heel goed gelukt. Ruim 1000 bezoekers genoten van een drie uur durende muziekvoorstelling. 

Buikschuiven in Rossum

Buikschuiven in Rossum

Mede dankzij een bijdrage van ‘Goed idee, doe er iets mee!’ kon Stichting Kindervakantieweek Rossum een nieuwe ‘buikschuifbaan’ kopen. Tijdens de jaarlijkse kindervakantieweek werd deze baan enthousiast gebruikt door heel veel kinderen van groep 1 t/m 6. 

Buurttuin Maasdijk in Rossum

Buurttuin Maasdijk in Rossum met initiatiefnemers

Mede dankzij een bijdrage van de subsidie ‘Goed idee, doe er iets mee!’ hebben buurtgenoten de Buurttuin Maasdijk in Rossum opgericht. Een tuin waar biodiversiteit en samenzijn centraal staan, maar waar ook activiteiten georganiseerd kunnen worden. Meer over de Buurttuin.  

Keetwagen Heerewaarden

Het bestuur van Stichting Kindervakantieweek Heerewaarden heeft samen met vrijwilligers hun keetwagen aan de buitenkant opgeknapt. Met de bijdrage konden ze materiaal kopen en was het mogelijk om voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke buitenbekleding te kiezen. De buitenkant van de keetwagen kan er weer voor een aantal jaar tegenaan.

Rust- en genietplek in Alem

Vrijwilligers van het Alemsch Klompenpad en Seniorenclub ’t Verzetje wilden een rust en - genietplek nabij het Klompenpad met uitzicht op Alem zelf. Dankzij een bijdrage konden zij dit heerlijke rustpunt inrichten met stoeltjes en een houten beeldengroep. Nadat de stoeltjes en de tafel op hun plek stonden, genoten de vrijwilligers hier van hun 1e bakje koffie. Kom gerust eens een kijkje nemen.

Speelmiddag in Heerewaarden

Dankzij een bijdrage vanuit de subsidie ‘Goed idee, doe er iets mee!’ was de buitenspeeldag in Heerewaarden op woensdag 19 april een groot succes. Kinderen werden geschminkt, er was een water- en zandbaan, een springkussen en iedereen, die dat wilde, kreeg een rondleiding op de schokker boot. Dit alles met een versnapering en drinken maakten de middag compleet.

Kapellenfestival in Alem

Op zondag 16 april 2023 organiseerde De Bloas en Boemband een kapellenfestival in Alem. In totaal waren er 9 kapellen uit de Bommelerwaard en Den Bosch. Het festival werd afgesloten met een heerlijk BBQ. Deze gezellige en muzikale dag werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van ‘Goed idee, doe er iets mee!’

Factory of Rock - HAS

Het nieuwe bestuur van de Hedelse Activiteiten Stichting organiseert activiteiten voor alle inwoners van Hedel en omgeving. Zo willen zij de samenhorigheid en het dorpsgevoel stimuleren. Dankzij een bijdrage van ‘Goed idee, doe er iets mee!’ is het eerste evenement een feit. Ruim 150 bezoekers genoten in november 2022 van Factory of Rock.

Ontmoetingsmaaltijd

Inwoners uit Rossum met verschillende culturele achtergronden uitnodigen en met elkaar in contact brengen tijdens de ontmoetingsmaaltijd. Een idee van het oecumenisch overleg van de kerken van Heerewaarden, Hurwenen en Rossum en mede georganiseerd door dorpsraad Rossum.  De volgende ontmoetingsmaaltijd in 2023 staat alweer gepland.

Kook-kaartclub Ammerzoden

Een aantal buurtbewoners uit de wijk Mr. La Grostraat organiseerden in hun eigen keuken ‘kook-kaartavonden’ voor onder andere ouderen uit de wijk. Een avond met de nadruk op gezellig samenzijn. Zij hopen hiermee ouderen te stimuleren om ook deel te nemen aan andere straatactiviteiten. De eerste avond was een groot succes!

Schoner Maasdriel met DZT

Vrijwilligers van Driels Zwerfafvalteam bij elkaar

Het Driels Zwerfafval Team (DZT) maakt zich hard voor een schoner Maasdriel. Het team organiseert ruim acties in de Zandmeren en de wijken in Kerkdriel. Zij willen hun werkzaamheden zo goed en zo veilig mogelijk uitvoeren. Daarom hebben zij een subsidie aangevraagd voor de aanschaf van hesjes en schepnetten.

Inzamelpunt plastic flessen

Grote gele fles op bmx baan

BMX Club FCC Ammersoyen heeft, dankzij de subsidie, een statiegeld inzamelpunt voor plastic flessen (in de vorm van een grote gele fles) aangeschaft. Dit om overlast van deze plastic flessen te voorkomen. De opbrengst van de flessen wordt weer besteed aan de BMX-club zelf. Meer over het inzamelpunt

Kabouterbos Hurwenen

Kabouterbos Hurwenen

In het ‘bos’ aan de Groenestraat in Hurwenen wonen sinds april 2022 allerlei kabouters. De  bewoners zijn verstopt in de bosjes, hangend in een boom, wie woont er achter het deurtje? Kom jij ze (be) zoeken?
Het kabouterbos is een initiatief van kindercentrum Villadriel en is gemaakt voor en door kinderen. 

Initiatieven 2022 

Onderstaande initiatieven zijn inmiddels uitgevoerd.

2022