Lees pagina voor

Subsidies en acties klimaat

Wij helpen je graag met een groen en klimaatvriendelijk (buurt)initiatief. Door het jaar heen kun je gebruik maken van verschillende subsidies en acties. Kijk hieronder welke subsidies en acties er zijn.

NK Tegelwippen

Al een paar jaar op rij doen we mee met het NK Tegelwippen. In de periode dat het NK Tegelwippen loopt organiseren we verschillende acties. Bijvoorbeeld de actie 'Tegel eruit, plant erin'. Zo maken we het makkelijker én leuker om tegels te wippen. Iedereen kan dan meedoen en er zijn verschillende beloningen. Wij willen graag een bijdrage leveren aan het vergroenen van de leefomgeving van onze inwoners. Wil je meer weten over het NK Tegelwippen in 2024? Bekijk de website NK Tegelwippen voor meer informatie.

Goed idee, doe er iets mee

Wil je je samen met je buren inzetten voor de buurt? Bijvoorbeeld voor meer groen in de straat. Gebruik de subsidie ‘Goed idee, doe er iets mee’ van de gemeente. Iedereen die een goed idee of plan heeft waar de buurt beter van wordt, kan een bijdrage ontvangen. Kijk voor meer informatie over deze regeling op de pagina Goed idee doe er iets mee.

Subsidie Waterschap - Samen vergroenen

Waterschap Rivierenland heeft een subsidieregeling ‘Samen vergroenen’. Omdat vergroenen tijd en geld kost, helpt het Waterschap jou en je buren op weg. Er is subsidie beschikbaar van 20% of zelfs 50% van de kosten, afhankelijk van hoe grijs of groen je wijk is. De subsidie vraag je samen met minimaal twee mensen (in totaal minimaal 3) in je straat, wijk of dorp aan. Het is ook mogelijk om bij het Waterschap subsidie aan te vragen voor scholen en verenigingen om hun omgeving beter bestand te maken tegen extremere weersomstandigheden. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvragen op de website van Waterschap Rivierenland over 'Samen vergroenen'. (Deze link gaat naar een externe website)