Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Subsidies en acties klimaat

Wij helpen u graag met een groen en klimaatvriendelijk (buurt)initiatief. Door het jaar heen kunt u gebruik maken van verschillende subsidies en acties. Kijk hieronder welke subsidies en acties er zijn.

NK Tegelwippen

We organiseren in deze periode verschillende acties. Zo maken we het voor u makkelijker én leuker om tegels te wippen. Iedereen kan meedoen en er zijn verschillende beloningen aan verbonden. Wil je meer weten over het NK Tegelwippen? Bekijk dan de website.

Wij willen samen met onze inwoners zorgen voor meer groen. Door tegels te vervangen door groen wordt uw tuin meer klimaatbestendig. Om Maasdriel te vergroenen doen we in 2023 mee aan het NK Tegelwippen. Wij strijden dit jaar met het NK Tegelwippen van maart t/m oktober 2023 tegen de gemeente Zaltbommel. We organiseren in deze periode verschillende acties. Zo maken we het voor u makkelijker én leuker om tegels te wippen. Iedereen kan meedoen en er zijn verschillende beloningen aan verbonden. Bekijk de website van NK Tegelwippen (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie.

We organiseren in deze periode verschillende acties. Wij willen graag een bijdrage leveren aan het vergroenen van de leefomgeving van onze inwoners. Door die acties maken we het voor u makkelijker én leuker om tegels te wippen. Iedereen kan meedoen en er zijn verschillende beloningen aan verbonden. Eén van deze acties is 'Tegel eruit, plant erin' 

Tegel eruit, plant erin

Het klimaat verandert, waardoor we te maken krijgen met extremere weersomstandigheden. Het wordt warmer, natter én droger. Door samen aan klimaatadaptatie te doen krijgen we minder overlast in bijvoorbeeld uw tuin. In april 2023 is daarom de actie 'Tegel eruit, plant erin'. Voor elke tegel die gewipt wordt uit uw tuin, ontvangt u meer groen van ons in de vorm van een plant.

Meer informatie over de actie 'Tegel eruit, plant erin' vindt u op onze website. 

Goed idee, doe er iets mee

Wilt u zich samen met uw buren inzetten voor uw buurt? Bijvoorbeeld voor meer groen in de straat. Gebruik de subsidie ‘Goed idee, doe er iets mee’ van de gemeente. Iedereen die een goed idee of plan heeft waar de buurt beter van wordt, kan een bijdrage ontvangen. Kijk voor meer informatie over deze regeling op de pagina Goed idee doe er iets mee.

Subsidie Waterschap - Samen vergroenen

Waterschap Rivierenland heeft een subsidieregeling ‘Samen vergroenen’. Omdat vergroenen tijd en geld kost, helpt het Waterschap u en uw buren op weg. Er is subsidie beschikbaar van 20% of zelfs 50% van de kosten, afhankelijk van hoe grijs of groen uw wijk is. De subsidie vraagt u samen met minimaal twee mensen (in totaal minimaal 3) in uw straat, wijk of dorp aan. Het is ook mogelijk om bij het Waterschap subsidie aan te vragen voor scholen en verenigingen om hun omgeving beter bestand te maken tegen extremere weersomstandigheden. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvragen op de website van Waterschap Rivierenland over 'Samen vergroenen'. (Deze link gaat naar een externe website)