Lees pagina voor

Tegeltaxi

Je tuin groener maken? We helpen je graag. Wij komen door heel Maasdriel en Zaltbommel gratis de tegels ophalen die jij zelf uit de tuin verwijdert. Dus wil je binnenkort in jouw tuin tegels vervangen door groen en wil je van de tegels af? Maak dan gebruik van de Tegeltaxi. Zo maken we samen de Bommelerwaard nog een stukje groener.

Direct aanmelden (Deze link gaat naar een externe website)

Hoe werkt het?

Meld je aan voor de Tegeltaxi via het aanmeldformulier. Geef hierbij aan op welke datum wij de tegels kunnen ophalen.
We rijden altijd op maandag. Als we veel aanmeldingen hebben, rijden we ook op dinsdag. Vooraf weten we niet op welke dag we bij uw huis langskomen. Zorg daarom altijd dat de tegels op maandagochtend klaarstaan.

Deze dagen rijdt de tegeltaxi:

Voorwaarden

Voor deelname aan de tegeltaxi gelden voorwaarden.

Zet je tegels klaar aan de straat waar we er makkelijk met een grijpkraan bij kunnen. Dus niet onder een boom of lantaarnpaal. Anders kunnen we ze helaas niet meenemen.

Waarom we dit doen

Het vergroenen van tuinen is heel belangrijk voor ons allemaal. Wanneer we kiezen voor meer planten en minder tegels in onze tuinen, helpen we niet alleen om onze omgeving koeler te houden tijdens de hete zomermaanden, maar zorgen we ook dat regenwater beter weg kan tijdens zware buien. Dit is erg belangrijk omdat onze gemeente steeds vaker te maken heeft met hitte en hevige regenval. Bovendien maken groene tuinen onze buurt veel mooier en aantrekkelijker voor vogels, vlinders en bijen, wat goed is voor de natuur.

Door samen onze tuinen groener te maken, zorgen we voor een fijnere en gezondere plek voor onszelf en de dieren en insecten om ons heen. Dit is niet alleen goed voor nu, maar ook voor de toekomst. Kijk wat je zelf nog meer kunt doen op de pagina Aanpassen aan het klimaat.