Lees pagina voor

Digitaal nachtregister

Sinds april 2019 geldt in Maasdriel een bestuursrechtelijke verplichting tot registreren, waarbij nu ook expliciet het verblijf van arbeidsmigranten is betrokken. Op grond van het Wetboek van Strafrecht was u al verplicht een nachtregister bij te houden.

Alle verblijfaanbieders die (tijdelijke) huisvesting bieden aan toeristen, recreanten of arbeidsmigranten, zijn verplicht om in een digitaal nachtregister van de gemeente de gegevens van die personen op te nemen. Dit nachtregister is bedoeld om in het kader van veiligheid in beeld te hebben wie waar wanneer verblijft.

Registeren voor het nachtregister

Meld u (als verblijfaanbieder ofwel ondernemer) aan voor een link om in te loggen via digitaal nachtregister Maasdriel (Deze link gaat naar een externe website) (deze link gaat naar een externe website).

U ontvangt dan een “reset wachtwoordlink” die u binnen 24 uur na ontvangst gebruikt. Maak een nieuw wachtwoord aan. Na activatie door de gemeente kunt ongeveer na 2 werkdagen inloggen en start u met het toevoegen van uw locaties. Hierna start u met registreren van de personen die tijdelijk bij u verblijven. U geeft ook aan op welke locatie de personen verblijven.