Lees pagina voor

Alcohol Verkeer Cursus

Gemeente Maasdriel, gemeente Zaltbommel en IrisZorg bieden de Alcohol Verkeer Cursus aan. Deze online cursus is voor jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar oud, die rijlessen volgen en in de Bommelerwaard wonen. De gemeenten bieden deze cursus aan om jongeren bewust te maken van het rijden onder invloed van alcohol en hopelijk toekomstige ongelukken te voorkomen.

Informatie over de cursus

IrisZorg geeft de online cursus. De cursus duurt 1,5 uur en hieraan nemen maximaal 25 jongeren per keer deel. Tijdens de cursus komen diverse onderwerpen aan bod, waaronder: verkeersveiligheid, alcoholgebruik en risico’s alcohol (en drugs) in het verkeer. Als een jongere de cursus afrondt, dan krijgt hij of zij een certificaat. Het certificaat wordt alleen gegeven als hij of zij actief deelneemt aan de cursus. Jongeren hebben daarom een computer met microfoon en camera nodig om deel te nemen.

Gratis rijbewijs aanvragen

Als de jongere het deelnamecertificaat toont bij het aanvragen van het rijbewijs, kan hij/zij het rijbewijs gratis afhalen bij de gemeente. Hij/zij hoeft dan dus geen leges te betalen. Is bij de rijbewijsaanvraag geen certificaat getoond? Dan geldt de korting niet. De gemeente kan namelijk géén leges terugbetalen.

Aanmelden voor de cursus

Jongeren die rijles volgen kunnen zich aanmelden voor de cursus via deze link (Deze link gaat naar een externe website)
Hij/zij moet hierbij doorgeven: naam, geboortedatum, woonplaats, e-mail en aan welke cursusdag hij/zij deel wil nemen. De cursus start om 19:00 uur.

Data