Hondenuitlaatplaatsen 

De gemeente heeft op diverse plaatsen aangewezen hondenuitlaatplaatsen. Daarnaast staan er op diverse locaties in de gemeente hondenpoepbakken. De gemeente kent één officiële toegekende hondenuitlaat-route in Kerkdriel. Bekijk de kaart om te zien welke mogelijkheden bij u in de buurt zijn.

Losloopgebieden

Er zijn 3 locaties in de gemeente Maasdriel toegewezen als losloopgebieden voor honden.

  • Het Spreeuwenpad in Ammerzoden
  • Strandbad Well in Well
  • De Zandmeren in Kerkdriel, bekijk de kaart (PDF, 9.0 MB)

Regels

Op het Spreeuwenpad geldt het losloopgebied het gehele jaar. Bij strandbad Well en de Zandmeren geldt het losloopgebied van 15 oktober t/m 15 maart. De hond mag niet op het strand. De opruimplicht geldt ook in het losloopgebied. Op alle drie de locaties zijn palen geplaatst die aangegeven wanneer u het losloopgebied betreedt en weer verlaat.

Aanlijnplicht

Binnen de bebouwde kom van Maasdriel (het gebied dat door de plaatsnaamborden wordt begrensd) geldt een aanlijnplicht voor honden. Dit beperkt het ongemak voor de omgeving en voorkomt gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld door honden die plotseling de weg op schieten.

Hondentoiletten

Omdat in de bebouwde kom van diverse kernen minder mogelijkheden zijn om uw hond uit te laten, heeft Maasdriel een aantal hondentoiletten aangelegd, en een hondenuitlaat-strook. Deze zijn gemarkeerd met duidelijke borden.
In het hondentoilet kunt u uw hond zowel aangelijnd als los laten lopen. Bekijk de mogelijkheden in uw woonomgeving.

Blauwe afvalbak

Deze blauwe afvalbakken, speciaal bestemd voor uitwerpselen van honden, beschikken over een bakje waarin afvalzakjes zitten. Wanneer uw hond zijn behoefte heeft gedaan, kunt u zo'n zakje uit de dispenser nemen om de ontlasting van uw hond op te pakken en in de afvalbak te deponeren.

Hond niet aan de lijn

Omdat een aanlijngebod eigenlijk verre van hond-vriendelijk is en honden natuurlijk ook moeten kunnen rennen en spelen, kunt u uw hond altijd buiten de bebouwde kom, op wegen en grasbermen, los laten rennen. Daar is uw hond vrij om te lopen waar hij of zij wil.