Hondenuitlaatplaatsen 

De gemeente heeft op diverse plaatsen aangewezen hondenuitlaatplaatsen en losloopgebieden. Daarnaast staan er op diverse locaties in de gemeente hondenpoepbakken. Bekijk de kaart om te zien welke mogelijkheden bij u in de buurt zijn.

Losloopgebieden

Er zijn 4 locaties in de gemeente Maasdriel toegewezen als losloopgebieden voor honden.

  • Het Spreeuwenpad in Ammerzoden
  • Strandbad Well (PDF, 4.3 MB) in Well
  • De Zandmeren (PDF, 9.0 MB) in Kerkdriel
  • De waterberging aan de Duitse Weistraat in Kerkdriel
  • De waterberging aan de Baronieweg/Hooiweg in Hedel

Regels

De opruimplicht geldt in de hierboven genoemde losloopgebieden. Op het Spreeuwenpad en de waterbergingen geldt het losloopgebied het gehele jaar. Bij strandbad Well en de Zandmeren geldt het losloopgebied van 15 oktober t/m 15 maart. De hond mag daar niet op het strand. Op de locaties is aangegeven wanneer u het losloopgebied betreedt en weer verlaat.

Aanlijnplicht

Binnen de bebouwde kom van Maasdriel (het gebied dat door de plaatsnaamborden wordt begrensd) geldt een aanlijnplicht voor honden. Dit beperkt het ongemak voor de omgeving en voorkomt gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld door honden die plotseling de weg op schieten.

Hondentoiletten

Omdat in de bebouwde kom van diverse kernen minder mogelijkheden zijn om uw hond uit te laten, heeft Maasdriel een aantal hondentoiletten aangelegd. Deze zijn gemarkeerd met duidelijke borden.
In het hondentoilet kunt u uw hond zowel aangelijnd als los laten lopen. Bekijk de mogelijkheden in uw woonomgeving.

Afvalbak

Deze afvalbakken, speciaal bestemd voor uitwerpselen van honden, beschikken over een bakje waarin afvalzakjes zitten. Wanneer uw hond zijn behoefte heeft gedaan, kunt u zo'n zakje uit de dispenser nemen om de ontlasting van uw hond op te pakken en in de afvalbak te deponeren. De afvalbakken met speciale afvalzakjes staan verspreid door de hele gemeente. Dit is een dienst die de gemeente aanbiedt aan hondeneigenaren. U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het opruimen van de uitwerpselen van uw hond.

Hond niet aan de lijn

Omdat een aanlijngebod eigenlijk verre van hond-vriendelijk is en honden natuurlijk ook moeten kunnen rennen en spelen, kunt u uw hond altijd buiten de bebouwde kom, op wegen en grasbermen, los laten rennen. Daar is uw hond vrij om te lopen waar hij of zij wil. Honden zijn niet toegestaan op gras- en akkerlanden van agrariërs.