Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Hondenuitlaatplaatsen

De gemeente heeft op diverse plaatsen aangewezen hondenuitlaatplaatsen en losloopgebieden. Daarnaast staan er op diverse locaties in de gemeente hondenpoepbakken. Bekijk de kaart (Deze link gaat naar een externe website) om te zien welke mogelijkheden bij u in de buurt zijn.

Hond niet aan de lijn

Omdat honden moeten kunnen rennen en spelen kunt u uw hond altijd altijd buiten de bebouwde kom, op wegen en grasbermen, los laten rennen. Daar is uw hond vrij om te lopen waar hij of zij wil. Honden zijn niet toegestaan op gras- en akkerlanden van agrariërs.

Losloopgebieden

Daarnaast zijn 5 locaties in de gemeente Maasdriel toegewezen als losloopgebieden voor honden. Voor deze gebieden geldt de opruimplicht.

Op de locaties is aangegeven wanneer u het losloopgebied betreedt en weer verlaat.

Aanlijn- en opruimplicht

Binnen de bebouwde kom van Maasdriel (het gebied dat door de plaatsnaamborden wordt begrensd) geldt een aanlijn- en opruimplicht voor honden. Dit beperkt het ongemak voor de omgeving en voorkomt gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld door honden die plotseling de weg op schieten.

Hondentoiletten

Omdat in de bebouwde kom van diverse kernen minder mogelijkheden zijn om uw hond uit te laten, heeft Maasdriel een aantal hondentoiletten aangelegd. Deze zijn gemarkeerd met duidelijke borden. In het hondentoilet kunt u uw hond zowel aangelijnd als los laten lopen. Bekijk de mogelijkheden in uw woonomgeving.

Afvalbak

Deze afvalbakken, speciaal bestemd voor uitwerpselen van honden, beschikken over een bakje waarin afvalzakjes zitten. Wanneer uw hond zijn behoefte heeft gedaan, kunt u zo'n zakje uit de dispenser nemen om de ontlasting van uw hond op te pakken en in de afvalbak te deponeren. De afvalbakken met speciale afvalzakjes staan verspreid door de hele gemeente. Dit is een dienst die de gemeente aanbiedt aan hondeneigenaren. U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het opruimen van de uitwerpselen van uw hond.