Hondenuitlaatplaatsen 

De gemeente heeft op diverse plaatsen aangewezen hondenuitlaatplaatsen. Daarnaast staan er op diverse locaties in de gemeente hondenpoepbakken. De gemeente kent één officiële toegekende hondenuitlaatroute in Kerkdriel. Bekijk de kaart om te zien welke mogelijkheden bij u in de buurt zijn.

Aanlijnplicht

Binnen de bebouwde kom van Maasdriel (het gebied dat door de plaatsnaamborden wordt begrensd) geldt een aanlijnplicht voor honden. Dit beperkt het ongemak voor de omgeving en voorkomt gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld door honden die plotseling de weg op schieten.

Hondentoiletten

Omdat in de bebouwde kom van diverse kernen minder mogelijkheden zijn om uw hond uit te laten, heeft Maasdriel een aantal hondentoiletten aangelegd, en een hondenuitlaatstrook. Deze zijn gemarkeerd met duidelijke borden.
In het hondentoilet kunt u uw hond zowel aangelijnd als los laten lopen. Bekijk de mogelijkheden in uw woonomgeving.

Blauwe afvalbak

Deze blauwe afvalbakken, speciaal bestemd voor uitwerpselen van honden, beschikken over een bakje waarin afvalzakjes zitten. Wanneer uw hond zijn behoefte heeft gedaan, kunt u zo'n zakje uit de dispenser nemen om de ontlasting van uw hond op te pakken en in de afvalbak te deponeren.

Hond niet aan de lijn

Omdat een aanlijngebod eigenlijk verre van hondvriendelijk is en honden natuurlijk ook moeten kunnen rennen en spelen, kunt u uw hond altijd buiten de bebouwde kom, op wegen en grasbermen, los laten rennen. Daar is uw hond vrij om te lopen waar hij of zij wil.