Lees pagina voor

André Baars wordt waarnemend burgemeester van gemeente Maasdriel

15 maart 2024

André Baars is vandaag door de commissaris van de Koning, Henri Lenferink, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Maasdriel. Hij vervangt vanaf vrijdag 15 maart 2024 waarnemend burgemeester Jaco Geurts vanwege een onverwachte medische ingreep.

André Baars (63 jaar, wonende te Arnhem) was tot november 2020 burgemeester van de gemeente Ermelo. Daarvoor was hij van 2005-2011 wethouder in de gemeente Bronckhorst en van 1998-2005 wethouder in de gemeente Steenderen, dat in 2005 opging in de nieuwe gemeente Bronckhorst. Voor zijn functies in het openbaar bestuur was André Baars onder meer actief in het onderwijs.

Continuïteit waarborgen

Jaco Geurts is genoodzaakt zijn taken als waarnemend burgemeester tijdelijk neer te leggen in verband met een medische ingreep en het herstel daarvan. Iedereen die waarnemend burgemeester Geurts kent, weet dat deze zeer gedreven en betrokken burgemeester dit ontzettend jammer vindt. Maar zijn gezondheid heeft nu prioriteit. Naar verwachting zal het herstel van burgemeester Geurts minstens zes weken duren. Om de continuïteit van het bestuur te waarborgen, ook vanwege het eerdere vertrek van wethouder De Vries, heeft de commissaris van de Koning in goed overleg met een delegatie van het gemeentebestuur van Maasdriel besloten om André Baars als waarnemend burgemeester te benoemen tot de terugkeer van Jaco Geurts.
De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, die betrokken is bij de benoeming van waarnemend burgemeester Baars:

“Het is fijn dat André Baars in zo’n kort tijdsbestek bereid is gevonden om het college in Maasdriel te komen versterken. Dat zorgt voor rust en continuïteit. Tegelijkertijd geeft dat Jaco Geurts de benodigde tijd om voldoende te herstellen. Wij wensen burgemeester Geurts een voorspoedig herstel toe en de rust die hij nu nodig heeft.”

Bestuurskrachtonderzoek

Het is van belang dat de belangrijke dossiers waar de heer Geurts mee belast is, door kunnen blijven lopen. De opvolging van het bestuurskrachtonderzoek is er daar één van. Om de komende jaren Maasdriel goed te blijven besturen, zijn we daarvoor samen met de provincie aan de slag.