Lees pagina voor

Werkgevers

Vluchtelingen uit Oekraïne mogen in loondienst werken, omdat zij vallen onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming van de Europese Unie. Om te werken hebben zij een Burgerservicenummer (BSN) nodig. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website)

Als werkgever kunt u, op basis van een arbeidsovereenkomst, een vluchteling in loondienst nemen. U hebt hiervoor geen tewerkstellingsvergunning nodig. Neemt u een vluchteling in dienst dan moet u hiervan een melding doen bij UWV (Deze link gaat naar een externe website).

Wij raden u aan contact op te nemen met het Werkgeversservicepunt Werkzaak Rivierenland (WSP) (Deze link gaat naar een externe website). De medewerkers van het WSP kunnen u informeren over waar u rekening mee moet houden op het moment dat u een vluchteling uit Oekraïne in dienst wil nemen. Kijk voor meer informatie over werk en inkomen voor vluchtelingen uit Oekraïne ook eens op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website).