Toeslagenaffaire
De Belastingdienst heeft bij veel ouders onterecht toeslag voor kinderopvang teruggevraagd. Hierdoor zijn veel ouders en kinderen in problemen gekomen. Zij hebben veel stress en leven in onzekerheid. Is dit bij u gebeurd? Wij willen u graag helpen en ondersteunen om een nieuwe start te maken. Dit kan hulp op allerlei onderdelen van uw leven zijn. Daarom heet het brede ondersteuning. Welke hulp u precies nodig hebt, dat kunnen we alleen samen met u bepalen.
Hoe krijgt u hulp?
Neem contact op met Marianne Weusten (bereikbaar op maandag en dinsdag van 9:00 tot 16:30) of Anouar Boutachkourt (bereikbaar op vrijdag van 9:00 tot 12:30 uur).
Marianne Weusten
tel: 06 254 064 63 (Deze link gaat naar een externe website)
m.weusten@maasdriel.nl
Anouar Boutachkourt
tel: 14 0418
a.boutachkourt@maasdriel.nl
- Zij maken een afspraak met u op het gemeentekantoor of bij u thuis. Wilt u dit kennismakingsgesprek liever niet alleen voeren? Dan mag u altijd iemand erbij uitnodigen.
- Het gesprek is vrijblijvend. U bepaalt zelf of u gebruik maakt van het aanbod.
- Zij maken samen met u een plan van aanpak. In dit plan staan doelen om te werken aan uw herstel en wat u nodig hebt om een nieuwe start te kunnen maken. Ook staan hier alle afspraken in over de hulp die u krijgt. Het plan van aanpak is van u en mag u houden. Zo kunt u alles nog eens rustig doorlezen.
- Zij kunnen u helpen zonder inkomstentoetsing of andere bewijzen. Zo kunnen zij snel actie ondernemen.
- Zij blijven u ondersteunen en helpen, zolang dat nodig is.
Marianne en Anouar hebben al veel gesprekken gevoerd met ouders en kinderen. Zij zijn deskundig en ervaren. Zij nemen de tijd voor u en denken graag met u mee. Zij proberen antwoord te geven op al uw vragen. U krijgt hulp zolang dat nodig is. Deze hulp is gratis. Marianne en Anouar werken voor gemeente Maasdriel en staan los van de Belastingdienst.
Waar kunnen wij u mee helpen?
Wij kunnen u bij verschillende dingen helpen, zoals:
- Zorg: lichamelijke en/of psychische gezondheid;
- Wonen: een veilige en betaalbare plek om te wonen;
- Financiën: geldzaken op orde krijgen en houden;
- Gezin: samenleven en opgroeien in een veilige omgeving waar uw kinderen zich kunnen ontwikkelen;
- Werk: werk zoeken en/of beginnen of oppakken van een studie;
- Bieden van een luisterend voor alles wat u hebt meegemaakt.
Waar hebt u recht op?
- Alle aangemelde ouders, gedupeerde kinderen, gedupeerde ex-partners en al hun gezinnen hebben recht op hulp van de gemeente in de vorm van (brede) ondersteuning.
- Samen met u wordt een plan van aanpak gemaakt. Hierin staat wat u nodig hebt voor een nieuwe start. Dit is bij iedereen anders. Zo kan de gemeente ook (andere) hulpverleners inschakelen.
- Het geld dat u van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) hebt gehad als tegemoetkoming of als schadebedrag, speelt nooit een rol bij het bepalen van welke hulp u nodig hebt voor een nieuwe start.
- U krijgt hulp van ons totdat de Belastingdienst duidelijkheid heeft gegeven.
- Wordt u erkend als gedupeerde? Dan blijven we u helpen, zolang het nodig is.
- Blijkt na de toets door UHT dat u volgens hen niet gedupeerd bent? Dan houdt de hulp in het plan van aanpak, één maand na ontvangst van de eindbeschikking van UHT, op. In deze maand kijken we samen met u of we een andere manier, via het normale hulptraject van de gemeente, kunnen helpen.