Lees pagina voor

Regiotaxi

Taxivervoer is vervoer per personenauto, taxibus of rolstoelbus, voor mensen die niet op een andere manier kunnen reizen.

In Maasdriel kunt u op pad met HaltetaxiRRReis en Versis

HaltetaxiRRReis in Gelderland

HaltetaxiRRReis is een deeltaxi op bestelling die flexibel van halte naar halte rijdt. De haltetaxi sluit goed aan op de bus en trein. U kunt met de HaltetaxiRRReis reizen als er geen ander openbaar vervoer in de buurt is, of als u met de haltetaxi veel reistijd kunt besparen. Met de Reisplanner van RRReis (Deze link gaat naar een externe website) kunt u uitzoeken of dat bij uw rit het geval is.

Versis

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat iedereen kan meedoen. Dus ook: reizen. Bijvoorbeeld naar familie of vrienden, naar de winkel of naar een club of vereniging.

Kunt u niet meer zelf op pad met de fiets, bus of de trein? En krijgt u het vervoer niet georganiseerd met hulp van vrienden of familie? Dan kunt u om hulp vragen bij de gemeente. U kunt hiervoor contact opnemen met het Sociaal Domein.

U kunt dan wellicht reizen met Versis. Dat is taxivervoer van deur tot deur. Een rit reserveren doet u via de vervoerder.

Meestal reist u met Versis samen met anderen. De taxi haalt dan verschillende passagiers op en rijdt dus niet altijd de kortste route van uw voordeur naar uw bestemming.

Wat kan het Sociaal Domein voor u betekenen?

Onze consulent kijkt met u waar u naartoe wilt en hoe u dat kunt doen. Als het niet lukt dit zelf te regelen, kunt u in aanmerking komen voor een kortingspasje voor Regiotaxi. Het team Sociaal Domein is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur op telefoonnummer (0418) 63 88 88 of e-mail uw vraag naar info@maasdriel.nl.

Kosten reizen met Versis

Reizen met Versis is niet gratis. Met een speciale taxipas krijgt u korting op Versis. De prijs ligt daardoor meer in de buurt van reizen met 'normaal' openbaar vervoer. U betaalt ook altijd een eigen bijdrage. Kijk op op de website van Versis (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie over de kosten en het aantal kilometers dat u kunt reizen.

Puntbestemmingen

Gemeente Maasdriel heeft bestemmingen aangegeven waar u naar toe kunt reizen voor het lage tarief, ook al zijn ze meer dan 25 kilometer ver. Dat geldt voor drie bestemmingen in Den Bosch, te weten het Jeroen Bosch ziekenhuis, de Markt en het NS station, en het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel.

Versis

Voor meer informatie kijk op de website van Versis (Deze link gaat naar een externe website) of neem contact op met 088-1235757.

Vervoer door heel Nederland: Valys

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones of meer dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig. Heeft u een taxipas voor wmo-vervoer, dan kunt u ook een Valypas aanvragen. Ook in een aantal andere gevallen kunt u in aanmerking komen voor een Valyspas: bijvoorbeeld als u een Wmo-rolstoel, Wmo-scootmobiel of gehandicaptenparkeerkaart heeft. Lees de voorwaarden op Valys.nl (Deze link gaat naar een externe website).

U kunt de Valyspas digitaal aanvragen op de website van Valys (Deze link gaat naar een externe website). U kunt ook bellen met 0900-9630.

Taxivervoer naar werk of school

De Wmo-taxi is niet bedoeld om mee te reizen naar school of werk. Heeft u hier taxivervoer voor nodig, dan kunt u terecht bij het UWV.

Taxivervoer bij medische behandelingen

In sommige gevallen wordt het vervoer naar het ziekenhuis vergoed door de zorgverzekering. Dit betekent dat u de Wmo-taxipas niet kunt gebruiken. Voor meer informatie over ziekenvervoer verwijzen we u naar de pagina over ziekenvervoer van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website).