De gemeente ondersteunt mensen die niet zelfstandig kunnen reizen met advies en eventueel een vervoersvoorziening. Het gaat om vervoer in de vrije tijd, dus niet naar werk of naar school.

Zelf regelen

Boodschappen doen, familie of vrienden bezoeken of naar de sportvereniging gaan, de meeste mensen regelen dat zelf met de auto, de fiets of het openbaar vervoer. Als dat niet kan, lukt het vaak om met iemand mee te rijden.

Wat kan het Sociaal Domein voor u betekenen?

Onze consulent kijkt met u waar u naartoe wilt en hoe u dat kunt doen. Als het niet lukt dit zelf te regelen, kunt u in aanmerking komen voor een kortingspasje voor Regiotaxi.

Tarieven en jaarbudget

De tarieven en het jaarbudget worden uitgedrukt in kilometers. Het standaard budget is, 2640 kilometer.
Bent u in het bezit van een scootmobiel, handbike of een andere vervoersvoorziening die verstrekt is door het Sociaal Domein, dan bedraagt het jaarbudget 1320 kilometer. Meer informatie vindt u op de website van Versis 

Puntbestemmingen

Nieuw is dat de gemeente bestemmingen heeft aangegeven waar u naar toe kunt reizen voor het lage tarief, ook al zijn ze meer dan 25 kilometer ver. Dat geldt voor drie bestemmingen in Den Bosch, te weten het Jeroen Bosch ziekenhuis, de Markt en het NS station, en het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel.

Contact

Heeft u vragen over het Sociaal Domein? Neem contact op met het team Sociaal Domein, telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur op telefoonnummer (0418) 63 88 88 of e-mail uw vraag naar info@maasdriel.nl.

Maakt u gebruik van Regiotaxi Gelderland?

De gemeente ondersteunt mensen die niet zelfstandig kunnen reizen met advies en eventueel een vervoersvoorziening. Het gaat om vervoer in de vrije tijd, dus niet naar werk of naar school.
Voor onze regio,  regio Rivierenland voert Versis dit uit. Meer informatie vindt u op www.versis.nl. U kunt ook bellen met (088) 65 57 750.

Geeft u de voorkeur aan een persoonlijk gesprek?

Neem contact op met het team Sociaal Domein, telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur op telefoonnummer (0418) 63 88 88.