Lees pagina voor

Inzet ervaringsdeskundige: vergoeding voor opleiding of activiteiten

Inwoners met een probleem op het gebied van verslaving, psychiatrie of bij dakloosheid hebben veel baat bij hulp van ervaringsdeskundigen. Daarom zijn er eenmalige subsidies waarvoor (toekomstige) ervaringsdeskundigen in aanmerking komen. Inwoners en organisaties uit de gemeente Maasdriel kunnen deze subsidie aanvragen en zo gebruik maken van de vergoedingen.

Wat is een ervaringsdeskundige?

Een ervaringsdeskundige is iemand met eigen ervaringen van tegenslag, ziekte of beperking. De ervaringsdeskundige zet de eigen ervaring met het herstel in om anderen hierbij te ondersteunen.

Vergoeding training / opleiding

Mensen die een training of opleiding tot ervaringsdeskundige willen volgen, komen in aanmerking voor een vergoeding van 75% van de opleidingskosten (maximaal €5.000,-).

Vergoeding voor activiteiten

Deze vergoeding is voor inwoners en (vrijwilligers)organisaties die activiteiten met ervaringsdeskundigen willen organiseren. Deze activiteiten moeten bijdragen aan herstel en ondersteuning van kwetsbare inwoners met problemen op het gebied van psychiatrie, verslaving of dakloosheid.

Subsidie (vergoeding) aanvragen

U kunt een aanvraag indienen bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zij behandelen de subsidieaanvragen voor inwoners en organisaties uit de regio’s Meierij en Bommelerwaard (Maasdriel, Zaltbommel, ’s-Hertogenbosch, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Meierijstad).

Subsidie aanvragen voor ervaringsdeskundige (PDF, 138.9 kB)

Meer informatie

Voor meer informatie over de vergoeding (subsidie) bekijkt u de Regionale subsidieregeling Stimulering ervaringsdeskundigheid Meierij-Bommelerwaard 2023-2025 (PDF, 291.1 kB)