Werken bij de gemeente

De organisatie

De gemeente Maasdriel ligt in de Bommelerwaard aan de A2 tussen Utrecht en Den Bosch. De 11 dorpen, tussen de Maas en de Waal, maken samen een ondernemende gemeente met veel mogelijkheden voor wonen en werken in het rivierenlandschap.

De gemeente is trots op haar circa 110 medewerkers en is ingericht volgens een 2-laags managementmodel. Er is een 2-hoofdige directie en de werkzaamheden worden verricht binnen zes teams en een stafbureau. De organisatie werkt vanuit de principes van integraal management en projectmatig werken. In de dialoog met de klant, stakeholder, inwoner en ondernemer zoekt ze naar een optimaal resultaat. Vanuit het gegeven dat de organisatie een partner is, soms de regisseur, faciliteert zij daar waar noodzakelijk.

In de Bommelerwaard werken de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel verregaand samen. In 2017 zal dat zichtbaar worden in de oprichting van een Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard. De beleidsterreinen juridische zaken, financiën, HRM en Informatie & Automatisering worden daarin ondergebracht.

De gemeente Maasdriel heeft een hoog bestuurlijk ambitieniveau, passend bij een sterk ondernemersklimaat. De sfeer is informeel en collegiaal; de organisatie kent een hands-on-mentaliteit. De verantwoordelijkheid wordt zo laag mogelijk in de organisatie neergelegd. Medewerkers worden gecoached en gefaciliteerd.

Vacature(s)

Toezichthouder Civiele werken  (PDF, 96.5 kB)
Medewerker kabels en leidingen (PDF, 293.3 kB)
Juridisch adviseur  (PDF, 112.2 kB)

Stages en werkervaringsplekken

De gemeente heeft regelmatig stageplekken of mogelijkheden voor een afstudeeropdracht.