Lees pagina voor

Ruim brandbare en gevaarlijke materialen op

De jaarwisseling is in zicht. Een feestelijke traditie. Helaas gaat dit vaak gepaard met branden en schade. De branden zorgen voor veel overlast en zijn bovendien gevaarlijk. Daarom willen we u verzoeken mogelijk gevaarlijke of brandbare materialen rondom uw woning voor 20 december op te ruimen. Helpt u ons overlast te voorkomen?

Wat zijn gevaarlijke of brandbare materialen?

Gevaarlijke of brandbare materialen zijn bijvoorbeeld losliggende stenen, platen, pallets, bouwmaterialen en autobanden. Het verzoek is deze uit het zicht te leggen of op tijd af te voeren. U kunt deze materialen brengen bij een milieustraat van Avri; de dichtstbijzijnde is in Zaltbommel (Deze link gaat naar een externe website).

Bent u aan het verbouwen en heeft u een afvalcontainer staan? Leeg deze dan voor 20 december en/of sluit deze af. Zorg ervoor dat de container uit het zicht staat en houd de openbare weg vrij van brandbare of gevaarlijke materialen.

Vermoeden opzettelijke opslag materialen?

Hebt u het vermoeden dat er op locatie in de aanloop naar de jaarwisseling met opzet brandbare of gevaarlijke materialen worden verzameld?

Bij spoed en gevaarlijke situaties belt u naar 112. Geen spoed of gevaarlijke situatie? Meld het bij ons.

Meld het via onze website

Klik op de knop ‘Direct melden’ hieronder. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in. Let op: zonder contactgegevens kunnen wij u niet bereiken.

Direct melden

Melden via de BuitenBeter app

Typ bij ‘Waar gaat de melding over’ het woord ‘afval’ in en kies daarna het onderwerp ‘Dumping afval/grof vuil’. U kunt vervolgens een melding maken.

Wilt u anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl (Deze link gaat naar een externe website), onder de knop ‘meld anoniem’.

Bel ons

Dat kan tijdens werkuren op 14 0418. Wij delen uw melding met onze boa’s, zodat zij gericht kunnen handhaven.

Wat doen onze handhavers met meldingen?

We controleren de meldingen op vergunningen. Ook zorgen we ervoor dat brandbare of gevaarlijke materialen indien nodig zo snel mogelijk worden verwijderd.