Lees pagina voor

Festiviteiten en geluid

Als je een festiviteit organiseert in jouw horecazaak dan moet je je houden aan geluidsregels uit artikel 22.63 van het tijdelijk deel van het Omgevingsplan en de artikelen 4.3 t/m 4.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening. Je mag twee keer per jaar een feest organiseren waarbij de geluidsregels worden overschreden. Dat meld je vooraf bij de gemeente. Als je vaker dan twee keer per jaar de geluidsregels wilt overschrijden dan mag dat alleen als de gemeente na de melding toestemming heeft gegeven.

Kosten

De melding van een incidentele festiviteit is kosteloos.

Melden

Je kunt de incidentele festiviteit melden via het meldingsformulier incidentele festiviteit (PDF, 42.5 kB).

Toestemming collectief geregeld voor aantal festiviteiten

Er zijn ieder jaar dagen waarop traditionele feesten worden georganiseerd (denk aan Carnaval en Koningsdag). Dit worden collectieve festiviteiten genoemd. Omdat niet alleen jij, maar een groot aantal organisatoren hierbij over de geluidsnormen verwacht te gaan, heeft de gemeente de toestemming hiervoor collectief geregeld. Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende dagen aangewezen als collectieve festiviteit:

Voor de hele gemeente

De volgende evenementen, voor zover hiervoor een evenementenvergunning is verleend of een melding is geaccepteerd. Alleen dan mag het evenement plaatsvinden en valt het onder collectieve festiviteit.

Collectieve festiviteiten
Kern Evenement Wanneer
Ammerzoden Kermis zaterdag t/m dinsdag
Alem Kermis vrijdag t/m maandag
Heerewaarden Kermis zaterdag t/m maandag
Hedel Paardenmarkt (incl. kermis) zaterdag t/m maandag
Kerkdriel Kermis zaterdag t/m dinsdag
Rossum Kermis donderdag t/m zondag
Velddriel Kermis vrijdag t/m maandag

Voorwaarden

Tot 01:00 uur mag u maximaal 10 dB(A) meer geluid produceren dan normaal wettelijk is toegestaan.