Denk ook in vakantietijd aan de basisregels!

Geplaatst op donderdag 30 juli 2020

Het aantal coronabesmettingen stijgt. Daarom is het belangrijk dat we ons aan de basisregels houden: op het terras, als we bij elkaar op bezoek gaan, op het werk en ook in het buitenland. Als we allemaal de basisregels volgen, houden we corona onder controle.

De basisregels voor iedereen:

  • Houd 1,5 meter afstand tot anderen.
  • Heeft u klachten? Blijf thuis en laat u testen.
  • Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook uw huisgenoten thuis.
  • Was vaak uw handen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Vermijd drukke plekken.

Testen

Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Laat u testen. Bel 0800-1202 om een testafspraak te maken. Bent u in Nederland op vakantie? Dan kunt u een afspraak maken bij een testlocatie in de buurt van uw vakantieadres. Lees op de website van de Rijksoverheid wat u moet doen als u in het buitenland klachten krijgt.

Op vakantie naar het buitenland?

Vakantiebestemmingen kunnen van ‘geel’ naar ‘oranje’ gaan. Geel betekent dat vakantiereizen mogelijk zijn, maar er risico’s blijven. Oranje betekent dat vakantiereizen worden afgeraden. Houd het reisadvies daarom goed in de gaten op de website van Nederland wereldwijd en ga goed voorbereid op reis. Informeer u voor vertrek over het land van bestemming en de maatregelen die er gelden. 

Thuisquarantaine

Komt u uit een oranje gebied? Bijvoorbeeld omdat het reisadvies tijdens uw verblijf van geel naar oranje is gegaan? Dan krijgt u het dringende advies om na terugkomst 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Komt u uit een geel gebied? Dan hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine.

Meer nieuws