Actualisatie noodverordening Covid-19 vanaf 1 juni 2020

Geplaatst op vrijdag 29 mei 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 29 mei 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (PDF, 191.7 kB) aangepast en vastgesteld. Deze geldt vanaf maandag 1 juni 12.00. De aangekondigde versoepeling voor horeca, bioscopen, cultuur en het voortgezet onderwijs zijn hierin verwerkt.

Burgemeester Van Kooten: “We hebben de afgelopen periode bewezen dat we met elkaar verstandig omgaan met de versoepelingen en zo het coronavirus onder controle wisten te houden. Mijn complimenten daarvoor. Ik zie deze nieuwe fase dan ook vol vertrouwen tegemoet. Ook nu geldt dat deze positieve ontwikkelingen alleen een vervolg krijgen als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid blijven nemen. Vermijd dus drukte, respecteer de 1,5 meter afstand tot anderen, werk zoveel mogelijk thuis en was vaak je handen. En vergeet niet, geef elkaar de ruimte en blijf alert.”

Lees meer over de versoepelingen per 1 juni op de website van de Rijksoverheid.

Meer nieuws