Actualisatie noodverordening coronavirus Gelderland-Zuid 28 april 2020

Geplaatst op woensdag 29 april 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 28 april 2020 de Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Gelderland-Zuid (PDF, 169.8 kB) geactualiseerd en vastgesteld. Deze verordening is op drie punten geactualiseerd. De noodverordening geldt voor de gehele veiligheidsregio, dus ook voor de gemeente Maasdriel. De eerdere noodverordening van 1 april komt daarmee te vervallen.

Basisonderwijs en kinderopvang

Het verbod op openstelling van onderwijsinstellingen geldt vanaf 11 mei 2020 niet meer voor het (speciaal) basisonderwijs en de kinderopvang.

Sport en beweging voor kinderen

Vanaf 29 april 2020 is het voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar toegestaan om onder begeleiding van een vereniging of professionals georganiseerd buiten te sporten en te bewegen. De 14 burgemeesters in Gelderland-Zuid overleggen donderdag 30 april nog over de precieze invulling van deze regel.

Verlenging verbod op evenementen

Het verbod op het organiseren of laten ontstaan van en deelnemen aan evenementen met een vergunnings- en meldplicht is verlengd tot 1 september.

Meer nieuws