Noodverordening en aanwijzingsbesluit

Geplaatst op zaterdag 14 maart 2020

Vandaag heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) een noodverordening (PDF, 100.3 kB) (PDF, 104.2 kB) vastgesteld waarin verboden wordt om met meer dan 100 personen gelijktijdig samen te komen. Deze noodverordening volgt de aanwijzing van minister Bruins (PDF, 232.1 kB) (PDF, 232.4 kB) waarin Veiligheidsregio’s de opdracht krijgen evenementen met meer dan 100 personen af te gelasten. Deze verordening biedt de voorzitter van de VRGZ in voorkomende gevallen de mogelijkheid om wanneer men de maatregelen overschrijdt op te treden. De aanwijzing en noodverordening gelden ook voor de gemeente Maasdriel.

Burgemeester Van Kooten: “Ik begrijp dat de getroffen maatregelen impact hebben op uw en ons leven. Toch roep ik alle inwoners, bedrijven, instellingen en verenigingen in onze gemeente op de maatregelen te volgen. Zo beperken we met elkaar de verspreiding van het coronavirus.”

Meer nieuws