Lees pagina voor

Opvanglocatie

Op de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen bij EuroParcs aan de Maas in Kerkdriel verblijven zo’n 360 mensen. Bij de opvang stellen we de mens centraal en beschermen daarnaast de Oekraïense cultuur. We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt in Maasdriel.

Opvanglocatie

Deze opvanglocatie is een noodopvanglocatie. Dit betekent dat deze locatie voor langere tijd beschikbaar is, maar dat het niet bedoeld is voor permanente bewoning. Wonen op een vakantiepark is en blijft niet toegestaan.

Door de opvang hier te regelen, worden er geen woningen aan de markt onttrokken. En heeft het geen gevolgen voor vraag en aanbod van koop-en huurwoningen in Maasdriel.

Op dit moment is nog niet precies bekend hoelang de vluchtelingen op EuroParcs aan de Maas verblijven. Het einde van de oorlog is helaas nog niet in zicht. Met EuroParcs is afgesproken dat de opvang daar mogelijk is tot in ieder geval 1 april 2025.

Verder worden er bijna 20 vluchtelingen opgevangen door particulieren in Maasdriel. Het is hartverwarmend om te zien dat inwoners hun huis voor hen openstellen.