Lees pagina voor

Opvanglocatie

Bij de opvang stellen we de mens centraal en beschermen daarnaast de Oekraïense cultuur. We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt in Maasdriel.

Opvanglocatie

Veel Oekraïners zijn door de oorlog gevlucht uit hun land. Sinds 30 maart 2022 vangen we Oekraïense vluchtelingen op. Zo’n 300 vluchtelingen verblijven op EuroParcs aan de Maas in Kerkdriel. Deze opvanglocatie is een noodopvanglocatie. Dit betekent dat deze locatie voor langere tijd beschikbaar is, maar dat het niet bedoeld is voor permanente bewoning. Wonen op een vakantiepark is en blijft niet toegestaan.

Door de opvang hier te regelen, worden er geen woningen aan de markt onttrokken. En heeft het geen gevolgen voor vraag en aanbod van koop-en huurwoningen in Maasdriel.

Op dit moment is nog niet precies bekend hoelang de vluchtelingen op EuroParcs aan de Maas verblijven. We houden rekening met een periode tot 1 april 2024.

Daarnaast worden er bijna 20 vluchtelingen opgevangen door particulieren. Het is hartverwarmend om te zien dat inwoners hun huis voor hen openstellen.