Lees pagina voor

Bommelerwaards preventieakkoord

Gezonder leven? Dat kan vaak al met kleine veranderingen in uw dagelijks leven. Wandel bijvoorbeeld iedere dag 20 minuten, slaap voldoende en verminder uw alcoholgebruik. Hebt u kinderen? Ga dan samen aan de slag. Ook wij helpen u graag om gezonder te gaan leven. Dat doen wij samen met onze partners.

Focus op 3 thema’s

In de Bommelerwaard willen we dat iedereen gezond is en mee kan doen in de samenleving. Samen met gemeente Zaltbommel hebben we afspraken gemaakt hoe we dit kunnen bereiken. De afspraken staan in het Bommelerwaards preventieakkoord ‘Allemaal gezond in de Bommelerwaard’. We focussen ons op drie thema’s:

Bekijk het preventieakkoord (PDF, 233.8 kB).

Samen aan de slag

Overtuigd van de meerwaarde van samenwerking ondertekende wethouder Anita Sørensen het preventieakkoord: “Onze gemeente biedt alle mogelijkheden voor een gezonde leefstijl. Toch valt er nog veel winst te behalen op het gebied van een gezond gewicht, vergroten van de veerkracht en alcoholgebruik. Samen met onze partners gaan we aan de slag om inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken op weg te helpen naar een gezondere leefstijl.”