Lees pagina voor

Gevonden voorwerpen

Hebt u een voorwerp gevonden? Doe online aangifte bij de gemeente.

Melden gevonden voorwerp (met DigiD) (Deze link gaat naar een externe website)

Melden gevonden voorwerp (zonder DigiD) (Deze link gaat naar een externe website)

U krijgt een schriftelijke bevestiging van uw aangifte. Gaat het om een (brom)fiets of scooter dan komt de gemeente de (brom)fiets of scooter ophalen.

Afgeven bij de gemeente of zelf bewaren

U kunt een gevonden voorwerp afgeven bij de gemeente. Dit kan tijdens openingstijden.
U kunt zich zonder afspraak melden bij de informatiebalie. De gemeente zorgt voor het voorwerp en u heeft geen onderhoudsverplichting.

Bewaart u het voorwerp zelf? Dan moet u ook voor het onderhoud zorgen. Het voorwerp moet namelijk in dezelfde staat blijven.  Moet u voor het onderhoud kosten maken? Dan moet de eigenaar - als hij zich meldt - deze binnen een maand terugbetalen.

Regels voor gevonden voorwerpen
Voorwerpen met dagwaarde tot 450 euro Voorwerpen met dagwaarde boven 450 euro

Bewaartermijn: drie maanden

Nadat de bewaartermijn is afgelopen kan de vinder het voorwerp ophalen binnen een maand, daarna vervallen de eigendomsrechten aan de gemeente.

Wanneer de vinder het voorwerp zelf bewaart, vervallen de eigendomsrechten van de eigenaar na twaalf maanden. 

Bewaartermijn: twaalf maanden

Nadat de bewaartermijn is afgelopen kan de vinder het voorwerp ophalen binnen een maand, daarna vervallen de eigendomsrechten aan de gemeente.

Wanneer de vinder het voorwerp zelf bewaart, vervallen de eigendomsrechten van de eigenaar na twaalf maanden.


Na de gestelde periode van drie maanden of één jaar wordt de gemeente of de vinder de ‘nieuwe’ eigenaar. Gevonden voorwerpen die niet door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald, worden vernietigd, geschonken of verkocht. De burgemeester heeft vastgelegd hoe er per gevonden voorwerp gehandeld wordt. 

Rijbewijs, reisdocument of gehandicaptenparkeerkaart gevonden

Heeft u een rijbewijs, paspoort, verblijfsvergunning, ID-kaart of een gehandicaptenparkeerkaart gevonden? Lever deze zo snel mogelijk in bij uw eigen gemeente. U mag deze documenten niet thuis bewaren. U kunt hiervoor terecht bij de infobalie van het gemeentehuis tijdens onze openingstijden.

Gevonden fietsen en bromfietsen

De gevonden (brom)fietsen of scooters worden opgeslagen in de fietsenstalling van het gemeentehuis. Als zich na publicatie door de gemeente niemand heeft gemeld dan worden na een periode van drie maanden de (brom)fietsen of scooters aan een goed doel geschonken.