Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Containers voor luier- en incontinentiemateriaal

Vanaf januari 2024 kunt u uw luier- en incontinentiemateriaal inleveren in de speciale incontinentiecontainers. Deze containers komen verspreid door de hele gemeente te staan. Vanaf dan vervalt de regeling tegemoetkoming incontinentiemateriaal.

Hoe werkt het?

Op 1 januari 2024 zijn de containers klaar voor gebruik. De container kunt u openen met de (rest)afvalpas van de Avri, u hoeft hier niets voor te doen. Het weggooien van de zakken kost niets extra, dit wordt verrekend met de afvalstoffenheffing. U hebt hier wel speciale afvalzakken voor nodig. Deze zakken zijn vanaf dan gratis te verkrijgen bij verschillende locaties in de gemeente. Meer informatie over hoe het werkt en waar u de afvalzakken kunt verkrijgen volgt later dit jaar.

Wat gebeurt er met het incontinentiemateriaal en de luiers?

Het materiaal wordt duurzaam verwerkt. Door luiers en incontinentiemateriaal apart in te zamelen kunnen we het restafval in onze gemeente met 7% verlagen. Bovendien kan van luiers en incontinentiemateriaal het plastic worden verwerkt tot korrels voor nieuwe plastic producten. Ook komt er biogas vrij dat wordt omgezet in warmte. Dit zorgt dus voor minder restafval, besparing van CO2 en hergebruik van waardevolle grondstoffen. Kijk op www.vanluiernaargrondstof.nl (Deze link gaat naar een externe website) hoe afvalverwerker ARN dit doet.

Waar komen de containers te staan?

Samen met de Avri hebben we locaties aangewezen waar de verzamelcontainers voor incontinentiemateriaal en luiers worden geplaatst. Op 29-08-2023 zijn de locaties definitief gemaakt volgens het Aanwijzingsbesluit plaatsing verzamelcontainers Maasdriel (Deze link gaat naar een externe website). Vanaf januari 2024 kunt u 11 locaties in gemeente Maasdriel uw luier- en incontinentiemateriaal afval kwijt:

•           Heerewaarden, locatie nog niet bekend
•           Burgemeester Van Randwijckstraat, Rossum
•           Paterstraat, Kerkdriel
•           Ipperakkeren, Kerkdriel
•           Deken Wehmeijerhof, Velddriel
•           Voorstraat, Hedel
•           Middelingenseweg, Hedel (op deze locatie komt ook een glascontainer te staan)
•           Pater Veldmanlaan, Ammerzoden
•           Groenestraat, Hurwenen
•           Meerenstraat, Alem