Lees pagina voor

Antoine Walraven nieuwe burgemeester van Maasdriel

27 juni 2024

Zojuist is Antoine Walraven in een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Maasdriel. Commissaris van de Koning, Henri Lenferink, beëdigde hem. Walraven volgt waarnemend burgemeester Jaco Geurts op.

Voor hij burgemeester werd in Maasdriel was Walraven waarnemend burgemeester van de gemeente Bernheze. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Mill en St. Hubert en gemeenteraadslid en wethouder in Best. Walraven heeft in totaal meer dan 30 jaar ambtelijke en bestuurlijke ervaring bij verschillende gemeenten. Zijn managementvaardigheden ontwikkelde hij bij een aantal adviesbureaus.

Ervaren burgemeester voor Maasdriel

Voorafgaand aan de officiële beëdiging gaf Commissaris van de Koning Lenferink allereerst aan hoe mooi Maasdriel is:

“Een gemeente met hechte gemeenschappen, een rijk verenigingsleven en veel ondernemerschap.”

Ook benoemde hij dat de profielschets voor de nieuwe burgemeester een goed beeld gaf van de opgaven en uitdagingen die Maasdriel heeft, zoals werken aan een krachtig gemeentebestuur met rolduidelijkheid, stevig opvolging geven aan het bestuurskrachtonderzoek en kordaat optreden als het gaat om veiligheid. De vertrouwenscommissie is overtuigd van de vaardigheden van Walraven om met die uitdagingen aan de slag te gaan. Lenferink onderstreept dat:

“Antoine Walraven is een stevige en ervaren burgemeester.”

Op eigen kracht en met gebundelde krachten vooruit

De kersverse burgemeester van Maasdriel geeft in zijn eerste toespraak aan vereerd, dankbaar en trots te zijn om de verantwoordelijkheid te mogen nemen voor de lokale democratie. Hij benadrukt hoe bijzonder het is om op dit moment burgemeester te worden van het karaktervolle Maasdriel met haar kenmerkende open landschap in het stroomgebied van de rivieren:

“Een gemeente die 25 jaar bestaat in de huidige samenstelling. Een jubileumjaar, waarin extra wordt stilgestaan bij al het moois dat Maasdriel te bieden heeft. Tegelijkertijd is 25 jaar jong en willen we nog vele jaren op eigen kracht vooruit.”

Om op eigen kracht vooruit te kunnen, werkt de gemeente aan het versterken van de bestuurskracht. Dat is volgens de nieuwe burgemeester noodzakelijk om inwoners, ondernemers en partners blijvend adequaat van dienst te kunnen zijn. En om het beeld van Maasdriel als aantrekkelijke samenwerkingspartner te verbeteren:

“Om op eigen kracht vooruit te gaan is het ook belangrijk om krachten te bundelen en samenwerking binnen en over de gemeentegrenzen verder te versterken.”

Kennismaken

Tijdens de installatievergadering heetten inwoners uit de verschillende kernen van Maasdriel burgemeester Walraven van harte welkom in een video. Na de zomervakantie gaat de nieuwe burgemeester de dorpen in om persoonlijk kennis te maken met inwoners, ondernemers en partners.