Lees pagina voor

Nieuwe planten in de Voorstraat en Blankenstein Hedel

2 april 2024

Dit jaar richten we de perken in de Voorstraat en Blankensteijn in Hedel anders in. We planten de perken in met planten die beter bij het veranderende klimaat passen. Maar geen zorgen, de kleurrijke uitstraling en de bloembollen blijven.

Wat gaat er veranderen?

Afgelopen jaren werden de perken ieder jaar met eenjarige planten en bloemen gevuld. Vanaf dit jaar kiezen we planten die beter tegen het veranderende weer kunnen, zoals langere perioden van droogte of juist veel regen. De planten hebben minder onderhoud en minder water nodig. En de planten die we kiezen zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere dieren die de natuur helpen. Zo helpen we de natuur een handje en zorgen we ervoor dat de perken er het hele jaar door mooi uitzien.