Lees pagina voor

Regen maakt het maaien moeilijker

25 maart 2024

Het maaiseizoen is begonnen en je hebt het vast al gemerkt: op veel plekken staat het gras hoog. Dat komt omdat het de laatste tijd veel heeft geregend. Door al dat regenwater kunnen we niet overal maaien. Als de grond te nat is, komen onze grote maaimachines vast te zitten of ze maken de gazons kapot.

We maaien waar het kan

We maaien het gras waar het droog genoeg is. Als een plek te nat is, slaan we die even over. Misschien lijkt het alsof we het vergeten zijn, maar dat is niet het geval. We komen terug om daar te maaien zodra het kan.

Maaien van lente tot herfst

Vanaf eind maart tot november zijn we bezig met het maaien van het gras in parken en langs wegen. Zo blijft alles mooi en netjes. Hoe vaak we maaien, hangt af van hoe snel het gras groeit en het gewenste en afgesproken beeld. Wil je meer weten? Kijk dan op onze webpagina 'onderhoud openbaar groen' .