Lees pagina voor

In Maasdriel moet iedereen online mee kunnen doen

9 januari 2024

Steeds vaker verloopt het contact tussen ons en onze inwoners (verplicht) digitaal. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een rijbewijs of een subsidieaanvraag. Het is belangrijk dat iedereen dit kan. Ook mensen die een beperking hebben of mensen die nog niet zoveel digitaal werken. Daarom werken we eraan om onze website en dienstverlening digitaal toegankelijk te maken. Uit onderzoeken blijkt dat we al goed op weg zijn.

Onderzoek van de rekenkamercommissie

De rekenkamercommissie doet ieder jaar onderzoek binnen de gemeente naar verschillende onderwerpen. Op deze manier krijgen inwoners en gemeenteraad een goed beeld over hoe de gemeente haar werk doet. Eind 2023 heeft de rekenkamercommissie onafhankelijk onderzoek gedaan naar onze digitale toegankelijkheid én dienstverlening voor ‘digitaal minder ervaren inwoners’. De commissie heeft na dit onderzoek een positief beeld over de manier waarop wij omgaan met onze inwoners. Lees het complete onderzoeksrapport (Deze link gaat naar een externe website).


Toegankelijkheidscontrole website

Iedere drie jaar wordt onze website door een onafhankelijke partij gecontroleerd op toegankelijkheid. De laatste controle was op 6 december 2023. De website voldoet bijna aan alle eisen. De punten die we nog kunnen verbeteren lossen we op in 2024. Daarna voldoet de website volledig aan alle toegankelijkheidseisen.

Hulp bij (digi)taalvaardiger worden

Het is niet voor iedereen gemakkelijk om de weg online te vinden. Iedereen die dit wat lastiger vindt en beter wil leren lezen, schrijven of digitaal vaardiger wil worden kan terecht bij Taalhuis Maasdriel. Dit is gevestigd in de bibliotheek in Kerkdriel. Als de bibliotheek geopend is kun je er informatie of advies krijgen. Ook kun je op de computer in het taalhuis zelf oefenen met digitale programma’s. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. De hulp is gratis. Daarnaast zijn er verschillende cursussen van onder andere Stichting Kompas Bommelerwaard en KBO Maasdriel die gericht zijn op het taal- en computervaardig worden. Kijk voor meer informatie over Taalhuis Maasdriel op bibliotheekrivierenland.nl (Deze link gaat naar een externe website). Meer weten over andere cursussen, kijk dan op onsmaasdriel.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Vragen?

Heb je vragen of vind je dat de toegankelijkheid nog beter kan? Laat het ons weten. Stuur een mail naar communicatie@maasdriel.nl. We blijven werken aan een digitaal toegankelijk maasdriel.nl zodat iedereen online mee kan doen.