Lees pagina voor

Inburgering Bommelerwaard

29 december 2023

Iedere gemeente in Nederland heeft de wettelijke taak om statushouders te huisvesten en hen te laten inburgeren. Vanaf 1 januari 2024 werken gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en Stichting Kompas Bommelerwaard samen om nieuwe inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen bij het inburgeren.

Wie doet wat?

De inburgeringsconsulenten van de gemeenten en medewerkers en vrijwilligers van Stichting Kompas gaan samenwerken als één team. Zij zorgen voor de organisatie en uitvoering van de inburgering en de praktische begeleiding van de statushouders. Stichting Kompas is verantwoordelijk voor de maatschappelijke begeleiding.

Welzijn Bommelerwaard, die voorheen medeverantwoordelijk was voor de maatschappelijke begeleiding, blijft vanaf 2024 beschikbaar als brede welzijnsorganisatie voor alle inwoners van de Bommelerwaard, inclusief de inburgeraars.

Meedoen

Het uitgangspunt is dat iedereen in de gemeenten mee kan doen aan activiteiten, onderwijs kan volgen en ergens een thuis heeft.

Vragen en meer informatie

Voor vragen en/of meer informatie kun je terecht bij de inburgeringsconsulenten of bij Hanneke Wit van Stichting Kompas.

Gemeente Maasdriel
Inburgeringsconsulenten
14 01 48 / inburgering@maasdriel.nl
Meer informatie


Stichting Kompas Bommelerwaard
Hanneke Wit, Projectleider Wegwijs Bommelerwaard
06-13 68 05 27 / wegwijs@kompasbommelerwaard.nl
www.kompasbommelerwaard.nl (Deze link gaat naar een externe website)