Lees pagina voor

Subsidie mogelijk voor een goed én innovatief idee

1 november 2023

Bent u ondernemer of een ondernemende inwoner? En hebt u een goed en innovatief idee op het gebied van agribusiness, logistiek & vestigings-klimaat. bedrijven of recreatie & toerisme? Het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF) van FruitDelta Rivierenland kan uw idee werkelijkheid maken. Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage uit het RSF moet uw idee aan een aantal voorwaarden voldoen. Samenwerken met andere partijen in de regio is er één van deze voorwaarden.

Voor deze ronde van het RSF is ruim €500.000,- beschikbaar. Een aanvraag indienen kan tot en met 6 december 2023.

Concrete ideeën of onderzoek

Met het RSF worden ideeën ondersteund die passen bij de opgaven uit het Regionaal Economisch Ambitiedocument 2022-2025. Ook een (haalbaarheids-) onderzoek dat bijdraagt aan de doelen uit het regionaal economisch ambitiedocument is welkom.

Inloopavonden voor potentiële aanvragers

Om ondernemers en ondernemende inwoners te helpen met de aanvraag, organiseert FruitDelta Rivierenland drie inloopavonden op locaties verspreid over de regio. Tijdens de avonden kunnen initiatiefnemers hun idee vertrouwelijk toelichten aan Economic Board-leden, die de aanvragen uiteindelijk beoordelen. Deze leden stellen verdiepende vragen en geven tips. Dit kunt u dan in de aanvraag verwerken. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden. Zij worden dan ingedeeld voor een gesprek en hoeven niet te wachten. Aanmelden kan via www.fruitdelta.nl/rsf (Deze link gaat naar een externe website).

De inloopavonden zijn van 19.30 – 21.30 uur:

  • Woensdag 1 november 2023     - Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1 in Ammerzoden
  • Maandag 6 november 2023       - Huis van de Logistiek, Medelsestraat-Oost 17 in Tiel
  • Dinsdag 14 november 2023       - Fruit Tech Campus, Oudenhof 40 in Geldermalsen

FruitDelta Rivierenland

Regio Rivierenland is een samenwerkingsverband van acht Gelderse gemeenten: Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. FruitDelta is het platform waar ondernemers, overheden, onderwijs, onderzoek en ondernemende burgers samenwerken aan een bloeiend regio.