Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Adviesrapport bestuurskrachtonderzoek Maasdriel

8 september 2023

Om de komende 12 jaar goed te blijven functioneren, onderzoeken we samen met de provincie hoe we Maasdriel krachtig kunnen blijven besturen. In opdracht van de gemeenteraad voerden onderzoekers Dirk Louter en Rijnconsult daarvoor een bestuurskrachtonderzoek uit. De onderzoekers brachten op woensdag 6 september het adviesrapport over dat onderzoek uit aan de gemeenteraad.

Wat is er tot nu toe gebeurd?

Op 30 maart 2023 gaf de gemeenteraad de onderzoekers opdracht om een bestuurskrachtonderzoek in Maasdriel uit te voeren. De afgelopen maanden hebben zij met veel betrokkenen gesproken en diverse stukken bestudeerd. Bovendien is er in mei 2023 een enquête onder inwoners uitgevoerd. In de enquête vroegen we hen hoe zij over ons denken en wat zij de belangrijkste taken van een gemeente vinden. Maar liefst 815 inwoners vulden de enquête in. Daarvoor danken we de deelnemers hartelijk. De resultaten van de enquête vormden belangrijke input voor het bestuurskrachtonderzoek. Afgelopen woensdag brachten de onderzoekers een adviesrapport over het bestuurskrachtonderzoek uit aan de gemeenteraad. Wilt u het adviesrapport of de resultaten van de enquête inzien? Kijk dan op maasdriel.nl/bestuurskrachtonderzoek.

Wat gaan we de komende tijd doen?

Een zorgvuldige besluitvorming over dit bestuurskrachtonderzoek is belangrijk. Daarom is er komende periode voldoende tijd voor de raad om zich te buigen over het rapport en te beoordelen welk vervolg zij daaraan wil geven. Naar verwachting neemt de raad daar in een extra raadsvergadering in november een besluit over.