Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Nieuw bestemmingsplan voor Zuidelijke Ontsluitingsroute

4 september 2023

Samen werken we aan een veilig, bereikbaar én leefbaar Maasdriel. Daarom gaan we in Velddriel en Kerkdriel een nieuwe route aanleggen ten zuiden van de Laarstraat en de Paterstraat: de Zuidelijke Ontsluitingsroute (ZOR). De volgende stap op weg naar de ZOR is het opstellen van een nieuw bestemmingsplan. Een eerste concept van dat plan, het voorontwerp bestemmingsplan, is klaar.

Wilt u het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan inzien?

Dan kunt u van 24 augustus tot en met 4 oktober 2023 tijdens openingstijden terecht op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel. U kunt het voorontwerp bestemmingsplan in die periode ook vinden op maasdriel.nl of op ruimtelijkeplannen.nl.

Wij nodigen u ook graag uit voor de inloopbijeenkomst op 11 september 2023 in de raadzaal op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel. Tijdens deze avond bent u tussen 19.30 en 21.00 uur welkom om het plan in te zien en vragen te stellen.

Reageren

Woont u in Maasdriel? Of woont u buiten de gemeente en hebt u een belang bij de ZOR? Dan kunt u tijdens de inzagetermijn schriftelijk reageren op het plan. Dat kunt u doen op de inloopbijeenkomst. Of stuur uw reactie schriftelijk onder vermelding van Inspraak ZOR aan: Het college van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wat ging er vooraf aan de procedure voor het nieuwe bestemmingsplan?

Op 9 december 2021 nam de gemeenteraad het besluit om één route uit te werken voor de ZOR. In samenwerking met een extern adviesbureau en inbreng van de meedenkgroep is het technisch voorontwerp vervolgens uitgewerkt. Dit ontwerp heeft betrekking op verkeer, waterhuishouding en landschappelijke inpassing en is de basis voor het (voorontwerp) bestemmingsplan.

Hoe verder?

In totaal neemt de procedure rondom het nieuwe bestemmingsplan zo’n 1,5 tot 2 jaar in beslag. Dit duurt zolang, omdat alle belangen heel zorgvuldig worden gewogen en waar mogelijk meegenomen. Daarna bereiden we de aanleg van de ZOR voor. In de tussentijd loopt de verwerving van gronden door. Al deze voorbereidingen zijn erop gericht om de ZOR in 2029 te openen.

Meer informatie


Kijk op maasdriel.nl/zor voor meer informatie over de ZOR. Wilt u meer weten over het nieuwe bestemmingsplan voor de ZOR? Bel (14 0418) of mail naar zor@maasdriel.nl en vraag naar Cees Veldman, omgevingsmanager ZOR of Sander Bosch, beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling.