Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Alle straten verlicht met led in 2025

18 juli 2023

In 2025 bestaat alle openbare verlichting in Maasdriel uit ledverlichting. Dat is het doel van de actie waarmee we in 2021 zijn gestart. Op dit moment is al meer dan de helft van de lichtmasten voorzien van ledverlichting. Zo werken we samen aan een duurzaam Maasdriel.

Besparen op onderhouds- en energiekosten

Ledverlichting verbruikt minder energie dan de traditionele verlichting en heeft minder onderhoud nodig. Zo besparen we op zowel onderhouds- en energiekosten. Met deze aanpassing verminderen we het CO2 in de lucht en dragen we bij aan het doel die we als gemeente hebben gesteld om de CO2-uitstoot te verminderen.

Op naar de 100%

Op dit moment is al meer dan de helft van de 4700 lichtmasten in Maasdriel voorzien van ledverlichting. Hiermee besparen we ongeveer 40% energie ten opzichte van het verbruik van traditionele verlichting. Op naar de 100% in 2025.