Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Inloggen bij DigiD met je rijbewijs

5 juli 2023

Hebt u een rijbewijs dat na mei 2018 is afgegeven? Dan kunt u hiermee sinds 1 juli ook inloggen bij diverse overheidsinstanties op DigiD. Inloggen met een rijbewijs en een pincode bij DigiD is een veilige manier om in te loggen.

Aanvragen nieuw rijbewijs

Bij nieuwe rijbewijzen, aangevraagd na 1 juli 2023, kunt u direct gebruik maken van deze mogelijkheid. U krijgt de pincode automatisch per brief toegestuurd. De kosten voor het activeren van de code zitten in de prijs van het rijbewijs in. Daarom is het rijbewijs € 3,50 duurder, namelijk € 48,15.

Rijbewijzen afgegeven na 26 mei 2018

Deze rijbewijzen hebben een chip waarmee u kunt inloggen bij DigiD. U herkent dit aan een ID-logo aan de achterkant van het rijbewijs. Voor het inloggen is nog wel een pincode nodig. Deze kunt u aanvragen op de website van DigiD. De kosten zijn eenmalig €3,50. U ontvangt de pincode dan per brief. Daarna kunt u inloggen bij DigiD met uw rijbewijs en deze code.

Een rijbewijs van voor 26 mei 2018

U kunt geen gebruik maken van DigiD met uw rijbewijs. Rijbewijzen die zijn uitgegeven voor 26 mei 2018 hebben namelijk niet de chip die hiervoor nodig is.

Kijk op de website van DigiD voor meer informatie over inloggen met uw rijbewijs (Deze link gaat naar een externe website).