Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Aanpak overtreders verkoop alcohol aan minderjarigen

23 juni 2023

Om de verkoop van alcohol aan minderjarigen te stoppen, voerden we afgelopen weken controles uit bij Maasdrielse aanbieders van alcohol. Daarbij is geconstateerd dat bijna alle gecontroleerde bedrijven in overtreding waren. Van de zeven bedrijven uit de steekproef, verkochten er zes alcohol aan minderjarigen. De overtreders ontvingen een brief met de vooraankondiging van een last onder dwangsom. Die last betekent dat als er nog één keer een overtreding wordt geconstateerd, zij een fors geldbedrag moeten betalen.

Uitkomsten controles vragen om aanpak

Dat zo’n groot deel van de verkopende partijen van alcohol in overtreding is, baart burgemeester Geurts zorgen. Daarom moeten de overtreders volgens hem aangepakt worden:

“De uitkomsten van de controles zijn verontrustend. De verkoop van alcohol aan minderjarigen wordt niet getolereerd. Alcoholgebruik brengt gezondheidsproblemen en risico’s met zich mee, zeker voor minderjarigen. Daarom ondernemen we actie en kunnen overtreders een dwangsom verwachten.”

Blijven controleren

Naast dat de controles gericht zijn op het stoppen van de verkoop van alcohol aan minderjarigen, moet het gebruik van alcohol onder minderjarigen in Maasdriel ook drastisch omlaag. Dat gebruik is in Maasdriel namelijk hoger dan gemiddeld. Dat sterkt burgemeester Geurts in het doorzetten van deze aanpak:

“Hoewel we liever andere uitkomsten zagen, is wel duidelijk geworden dat de controles zin hebben. We blijven dan ook controles uitvoeren en waar nodig handhaven om de verkoop van alcohol aan jeugd onder de 18 jaar de kop in te drukken.”