Lees pagina voor

Ereburgerschap burgemeester Van Kooten

14 april 2023

Vandaag is burgemeester Van Kooten tijdens zijn afscheid als burgemeester van gemeente Maasdriel benoemd tot ereburger van deze gemeente. Dankzij zijn burgemeesterschap de afgelopen 8,5 jaar zorgde hij ervoor dat het politiek rustiger werd in gemeente Maasdriel. Onder andere door het onderwerp samenwerking een belangrijke plaats te geven op de politieke agenda van zowel college als raad. Ook in regionale overleggen heeft hij Maasdriel in regio Rivierenland op de kaart gezet en laten zien dat Maasdriel een goede en betrouwbare (gespreks)partner is.

Hij pakte met lef en ondernemerschap door op beladen dossiers en zorgde op een daadkrachtige wijze dat de gemeentelijke organisatie ging denken in mogelijkheden! Hij laat een sterke gemeente achter waar bestuurlijk een goede cultuur heerst. Waarin afspraak ook daadwerkelijk afspraak is, waarin met elkaar en niet over elkaar wordt gesproken en waar de discussie op de inhoud wordt gevoerd en niet op het gevoel.

Maar bovenal had gemeente Maasdriel met burgemeester Van Kooten naast een burgemeester ook een burgervader. Daarom heeft de gemeenteraad besloten om burgemeester Van Kooten het ereburgerschap toe te kennen.

Aan het einde van de bijzondere vergadering op 14 april 2023 ontving een verraste burgemeester van Kooten uit handen van vice-voorzitter van de raad, de heer De Leeuw het ereburgerschap en bewijs van toekenning. Gefeliciteerd burgemeester Van Kooten, met deze welverdiende benoeming!