Verlenging contract Europarcs BV voor Oekraïense vluchtelingen

Geplaatst op dinsdag 31 januari 2023

De gemeente Maasdriel en Europarcs BV zijn overeengekomen dat de Oekraïense vluchtelingen langer op het park kunnen blijven. De verlenging is in ieder geval tot 1 juli 2023 en misschien nog langer. Daarover zijn we nog met elkaar in gesprek.

Waarom verlengen?

Alle gemeentes in Nederland hebben van het rijk een opdracht gekregen om vluchtelingen op te vangen. Maasdriel vervult die opdracht samen met onze veiligheidsregio. We vangen met 13 andere gemeenten niet alleen Oekraïense vluchtelingen op, maar ook asielzoekers uit andere oorlogsgebieden zoals Syrië en Irak.

Maasdriel heeft een uitstekende oplossing voor een grote groep Oekraïense vluchtelingen. Andere gemeenten (zoals bijvoorbeeld Zaltbommel of Tiel) hebben weer een betere oplossing voor asielzoekers of minderjarige vluchtelingen.

Wellicht ook na 1 juli

Door goed overleg met alle partijen, kunnen we zo samen onze opdracht volbrengen en een grote groep Oekraïners een veilige plek bieden. Het huidige contract met Europarcs loopt op 1 april af. Dit wordt dus verlengd tot 1 juli en wellicht nog langer. Daarover volgt zo snel mogelijk nadere berichtgeving.

Meer nieuws