Uitvoering plannen 60 kilometer zones

Geplaatst op woensdag 9 november 2022

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, verlagen we de maximumsnelheid op bijna alle wegen buiten de bebouwde kom van 80 naar 60 kilometer per uur. Deze 60 kilometer zones zijn te herkennen aan de 60 kilometer borden, markeringen op de rijbanen en maatregelen die de snelheid remmen, zoals drempels.

Wat is de stand van zaken?

Eerder brachten we de maximumsnelheid buiten de bebouwde kom van Alem en Heerewaarden al terug naar 60 kilometer per uur. Ook is het buitengebied ten noorden van de Achterdijk in Hedel vorig jaar aangepakt. Van november 2022 tot en met eind maart 2023 gaan we verder met het verlagen van de snelheid naar 60 km per uur in de buitengebieden van Ammerzoden, Hedel, Hurwenen en Rossum. Deze week ronden we de werkzaamheden af aan de kruisingen Achterdijk - Uilecotenweg en Achterdijk - Veldweg in Hedel en Ammerzoden aan de beurt. Het verkeer wordt dan tijdelijk via het centrum van Ammerzoden omgeleid. Ter plekke staan er gele omleidingsborden. De overige buitengebieden binnen onze gemeente richten we de komende jaren verder in als 60 kilometer zones.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de aanpak van de 60 km zones buiten de bebouwde kom op de projectpagina ‘Op weg naar 60 km per uur in het buitengebied’. Meer informatie over het terugbrengen van de maximumsnelheid van Maasdriel vindt u in het Gemeentelijk Vervoer- en Verkeerplan (GVVP).

Meer nieuws