Collegeleden 2022-2026: wethouder Anita Sørensen

Geplaatst op woensdag 29 juni 2022

De nieuwe bestuursperiode is gestart. De komende weken stellen we de collegeleden aan u voor. Deze week stelt wethouder Anita Sørensen zich aan u voor:

“Mijn naam is Anita Sørensen en ik vind het heel eervol dat ik opnieuw ben beëdigd als wethouder in Maasdriel namens het CDA. Ook de komende periode zal ik mij inzetten voor Zorg en Welzijn, Werk en Inkomen, Onderwijs en Cultuur in onze mooie gemeente.

Ik vind het belangrijk dat we de inwoner centraal zetten. Hoe kunnen wij u ondersteunen als dat nodig is, waardoor u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven. De gemeente wil daarin een gesprekspartner zijn, zonder te betuttelen. Als gesprekspartner is het belangrijk dat onze consulenten makkelijk bereikbaar en toegankelijk zijn. Daarom kijk ik uit naar de ‘verhuizing’ van ons gebiedsteam naar de nieuwe Adviespleinen in Gelre’s End en De Leyenstein. Daar kunt u straks terecht voor al uw vragen over hulp en ondersteuning thuis, opvoeding of zorgen om uw kind, maar ook over eenzaamheid, inkomen en schulden of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. U zult binnenkort meer horen over de komst van de Adviespleinen.

Samen met bedrijven uit onze gemeente wil ik inwoners die moeilijker aan werk komen ook de komende periode ondersteunen in het vinden van een baan die bij hun past. Met het onderwijs maken we een plan om kinderen met een taalachterstand nog beter te ondersteunen om zo ieder kind een gelijke kans te geven. Op het gebied van cultuur zijn we met mooie projecten bezig, zoals de nieuwe kunstverkiezing, en een Bommelerwaardse kunst en streekproductenroute. Zoals u ziet, genoeg mooie ontwikkelingen en uitdagingen waar ik mee aan de slag mag!”

Wethouder Anita Sørensen

Meer nieuws