Verlenging rijbewijs online aanvragen

Geplaatst op maandag 27 juni 2022

Vanaf 1 juli in de middag is het mogelijk om de verlenging van uw rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. Online aanvragen is alleen mogelijk voor het verlengen van uw rijbewijs of bij uitbreiding van categorie├źn. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan? Dan moet u nog wel naar het gemeentehuis komen.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u via rdw.nl/rijbewijsverlengen. U kunt ook terecht bij de fotocabine in het gemeentehuis. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met uw DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen op het gemeentehuis. U ontvangt hiervan bericht via de RDW.

Meer nieuws